© Robin Fasseur

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Mijn leukste job was werken voor een begrafenisondernemer”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Rita Jordens (67).

Elien Van Wynsberghe

“De leukste job die ik ooit gedaan heb, was bij een begrafenisondernemer. Ik was er allround medewerker. Deed de etalages, het schikken van de bloemstukken, de auto’s kuisen. Dat vond ik echt tof. Ik waste ook de overleden mensen en maakte hen mooi. Ik had een opleiding verpleegkunde op zak en daarmee mocht ik dat allemaal doen. Dat gaf me heel erg veel voldoening.”

“Je denkt misschien dat het daar een droevige omgeving is, maar in feite hebben wij heel wat afgelachen. Zo had ik een vriend die met de corbillard reed en op een bepaald moment wisten we echt niet meer waar we die overleden persoon naartoe moesten brengen. We waren fout gereden en wisten het gewoon niet meer.”

“Ja, ik had daar hele toffe collega’s. Er heerste een echte familiesfeer. Maar toen ik er een jaar of vijf aan de slag was, is de zaak failliet gegaan. Nadien heb ik nooit meer voor een begrafenisondernemer gewerkt. Maar mijn tijd daar, die vergeet ik nooit.”

“Nu ben ik met pensioen en maak ik graag tijd voor mijn kinderen. Ik heb er twee. En drie kleinkinderen. Stiekem hoop ik dat er nog een vierde bij komt. Wanneer we tijd hebben, komen we samen. Zoals met de feestdagen. Dat was heel plezierig. Ik heb toen uitgebreid voor hen gekookt. Een kerstrecept van Jeroen Meus dat ik op het internet gevonden had. ’t Was goed gelukt. Mijn schoondochter was content.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio