Schepen Marian Van Alphen (rechts) twee jaar geleden bij lokale handelaars Zakia Aftat en Werner De Groof van de boetiek Ymra  

Schepen Marian Van Alphen (rechts) twee jaar geleden bij lokale handelaars Zakia Aftat en Werner De Groof van de boetiek Ymra  © JAA

Schilde geeft handelaars digitale geschenkbon-tool cadeau

Schilde/’s-Gravenwezel -

Schilde lanceert dit voorjaar nog een nieuwe digitale cadeaubon. “Hiermee willen we onze lokale handelaren een duwtje in de rug geven. De bon stimuleert duurzaam lokaal koopgedrag en het kost de handelaars bovendien helemaal niets”, aldus schepen voor Lokale Economie Marian Van Alphen (Open Vld).

Het gemeentebestuur zorgt met de gratis aansluiting op de nieuwe module en het betalen van alle transactiekosten dus zelf voor een cadeau voor de middenstand. “Alle lokale handelaars zullen dit jaar de kans krijgen in te stappen in het systeem”, belooft de schepen. ”Voor klanten is de nieuwe bon een handig én contactloos betaalmiddel. Zij zullen de cadeaubon 7 dagen op 7, 24 uur op 24, van thuis kunnen aanschaffen. Voor wie niet helemaal mee is met de digitale trein wordt er een fysiek verkooppunt voorzien.”

“Gezien de aanslepende coronacrisis en de soms zware gevolgen voor de lokale economie, kunnen onze ondernemers alle steun gebruiken”, vervolgt Van Alphen. “De bon stimuleert duurzaam lokaal koopgedrag en het kost de handelaars bovendien helemaal niets.”

De digitale cadeaubon werkt eenvoudig, zo beloven de gemeente en partnerbedrijf Gift2Give toch.

De digitale cadeaubon werkt eenvoudig, zo beloven de gemeente en partnerbedrijf Gift2Give toch. © RR

Geen rompslomp

Bij de digitale opvolger van de in 2020 gelanceerde #shop_lokaal bon komt geen administratieve rompslomp meer kijken. Alles gebeurt via een veilig digitaal systeem. De nieuwe bonnen bevatten een QR-code en een numerieke code die de handelaar kan inscannen via tablet of smartphone. Zo wordt de bon in het systeem opgenomen en wordt de terugbetaling aan de handelaar geregeld. Via de module kunnen handelaars ook alle bij hen gebruikte cadeaubonnen raadplegen.

De bon zal verkrijgbaar zijn met een waarde van 15, 25 of 50 euro of met een zelf gekozen hogere waarde van maximaal 150 euro. De leverancier van de bonnen is Gift2Give, een bedrijfje uit Schoten dat nu al veertig gemeenten op weg helpt met haar digitale cadeaubon-module. Daarbij zitten onder meer thuisgemeente Schoten, maar ook Blankenberge, Tienen en Westerlo tussen. De gemeente Schilde mikt op de maand mei om haar cadeaubon te lanceren. ( jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio