© Politie Antwerpen

Politie neemt gemotoriseerde driewieler in beslag door gevaarlijk rijgedrag

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft maandag een gemotoriseerde driewieler in beslag genomen. De bestuurder reed met hoge snelheden door de stad. Enkele voetgangers op het zebrapad konden een aanrijding maar net vermijden.

De verkeerspolitie merkte de gemotoriseerde driewieler eerst op in de Keizerstraat toen de bestuurder een verbodsbord negeerde. “Ook in de Van Ertbornstraat werd het voertuig aan hoge snelheid opgemerkt. Voetgangers op het zebrapad moesten zich uit de voeten maken om een aanrijding te vermijden”, vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

De politie kon het voertuig in beeld houden via veiligheidscamera’s en een interventiepatrouille werd aangestuurd om de driewieler te volgen. “In de Graaf Van Egmontstraat veegde de bestuurder zijn voeten aan de geldende zone 30 bij het inhalen van aanschuivende wagens”, aldus de politie, die het voertuig uiteindelijk aan de kant kon zetten in de Nationalestraat.

“Het rijbewijs van de man werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. Gezien het levensgevaarlijke rijgedrag van de 30-jarige bestuurder werd zijn voertuig bestuurlijk in beslag genomen”, zegt de politie nog. De man zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter. jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio