Themabeeld. © Reporters

Systeem met taxicheques voor ritten naar vaccinatiecentrum verlengd

Sint-Katelijne-Waver -

Het systeem waarbij inwoners van Sint-Katelijne-Waver gebruik kunnen maken van een taxicheque om naar het vaccinatiecentrum te gaan, wordt verlengd. Op die manier kunnen ook mensen die slecht ter been zijn of geen groot netwerk hebben, zich laten vaccineren. Vorig jaar maakten zes mensen gebruik van de cheques.

Stijn Van de Sande

De taxicheques werden bij de start van de vaccinatiecampagne ingevoerd. Omdat het voor inwoners van Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver niet altijd evident is om aan het vaccinatiecentrum in Mechelen te geraken, konden zij een beroep doen op een taxi. Op die manier wilde de gemeente ervoor zorgen dat iedereen die zich wilde laten vaccineren ook effectief ter plaatse raakte.

“Omdat de vaccinatiecampagne voortgaat, wordt het systeem nu verlengd”, zegt schepen van Welzijn en Gezondheid Sarah De Keyser (CD&V). “Het systeem blijft hetzelfde en de taxicheques van vorig jaar blijven geldig. De verlenging van de maatregel komt op maandag 31 januari op de gemeenteraad ter goedkeuring.”

Zes gebruikers

In 2021 maakte zes mensen gebruik van een taxicheque. “Dat is een beperkt aantal, maar zeker geen ontgoocheling”, zegt De Keyser. “Het toont aan dat onze inwoners zelfredzaam zijn en kunnen rekenen op een behulpzaam netwerk. Onze medewerkers van het vaccinatiecentrum zagen namelijk veel oudere mensen die vergezeld werden door kinderen, kleinkinderen, buren of kennissen. En ook op de mindermobielencentrale werd regelmatig een beroep gedaan.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners