Voor de zes padelvelden moet uiteindelijk één tennisveld sneuvelen. 

Voor de zes padelvelden moet uiteindelijk één tennisveld sneuvelen. ©  RR

Dirk Stans (midden) en clubleden Peter Van Dijck (bestuurslid), Harm van Veldhoven, Kurt Debie en Hans De Keyser steken de aannemer in het weekend een handje toe: “Zonder vrijwilligers is dit niet te betalen.” 

Dirk Stans (midden) en clubleden Peter Van Dijck (bestuurslid), Harm van Veldhoven, Kurt Debie en Hans De Keyser steken de aannemer in het weekend een handje toe: “Zonder vrijwilligers is dit niet te betalen.” © RR

1 / 2
thumbnail: Voor de zes padelvelden moet uiteindelijk één tennisveld sneuvelen. 
thumbnail: Dirk Stans (midden) en clubleden Peter Van Dijck (bestuurslid), Harm van Veldhoven, Kurt Debie en Hans De Keyser steken de aannemer in het weekend een handje toe: “Zonder vrijwilligers is dit niet te betalen.” 

Wezel TC bouwt zes padelvelden en vernieuwt tennisinfrastructuur: “Willen onze club klaarmaken voor volgende generaties”

Mol-Wezel -

Na lang uitkijken zijn de werkzaamheden voor de aanleg van zes padelvelden bij Koninklijke Wezel Tennis Club vorige week gestart. Maar er is meer. Alle tennisvelden worden heraangelegd en krijgen ledverlichting, het sanitair wordt vernieuwd, er komt terrasverwarming en een cameranetwerk doet zijn intrede. “Hoewel we in maart eindelijk onze zes padelvelden zullen introduceren, willen we met deze andere vernieuwingen het signaal geven dat we tennis en padel evenwaardig vinden”, zegt voorzitter Dirk Stans.

Alain van Veldhoven

Er is wat op til bij de tennisclub in Mol-Wezel. Er staan graafmachines en twee van de tien tennisvelden in gravel zijn herleid tot een omgeploegde akker. “En dat werd tijd ook”, zegt voorzitter Dirk Stans, die de volgende weekends met een team van vrijwilligers op de werf te vinden zal zijn. “We wilden al veel sneller onze padelambities ten uitvoer brengen, maar het werd een moeizaam proces doorheen een kluwen van regels. De plannen van het Agentschap voor Natuur & Bos kwamen niet overeen met het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan, red.), waardoor we vertraging opliepen. Op het evenementenveldje naast ons clubhuis staat zogezegd een bos dat we moeten kappen en compenseren. Het is een voorbeeld van hoe een ingewikkelde regelgeving de werking van een vereniging kan bemoeilijken. Dankzij constructief overleg met de Sportdienst en de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Mol is er toch een doorbraak gekomen.”

“Vorige donderdag werd ons dossier op het schepencollege goedgekeurd, waardoor we een subsidie en een renteloze lening binnenhaalden. De kostprijs van het totale project is bijna 700.000 euro. Dat kunnen we alleen met de steun van de gemeente Mol financieren. Gelukkig hebben we met onze penningmeester, Luc Cuypers, een geduldige pitbull in huis die alles het voorbije anderhalf jaar minutieus heeft opgevolgd en tot een goed einde heeft gebracht.”

Dirk Stans (midden) en clubleden Peter Van Dijck (bestuurslid), Harm van Veldhoven, Kurt Debie en Hans De Keyser steken de aannemer in het weekend een handje toe: “Zonder vrijwilligers is dit niet te betalen.” 

Dirk Stans (midden) en clubleden Peter Van Dijck (bestuurslid), Harm van Veldhoven, Kurt Debie en Hans De Keyser steken de aannemer in het weekend een handje toe: “Zonder vrijwilligers is dit niet te betalen.” © RR 

Puzzelen met tennisvelden

Vanaf het verhoogde terras bij het clubhuis zien we hoe de puzzel van tennis- en padelterreinen in elkaar valt. Twee van de tien tennisvelden verdwijnen en maken plaats voor zes padelvelden, terwijl er één tennisterrein op het grasveldje ten zuiden van het clubhuis wordt aangelegd. Wie goed telt, merkt dus dat er één tennisveld verlies wordt gemaakt. “Dat klopt, maar doordat we verlichting plaatsen op twee velden waar dat nog niet was, gaan we er ’s avonds eigenlijk één veld op vooruit”, vertelt Dirk Stans.

“Bovendien wilden we de uitbouw van onze tennishal niet hypothekeren door de padelvelden daar te dicht bij te bouwen. Voor die extra binnenterreinen kunnen we pas ten vroegste de volgende gemeentelegislatuur een project indienen. We vinden tennis en padel evenwaardig. Dat signaal willen we geven door nu ook onze gravelvelden te heraanleggen. Daar liet de waterafvoer vaak te wensen over. Er komt ook overal nieuwe ledverlichting. Verder vernieuwen we het sanitair, hangen we overal camera’s en installeren we terrasverwarming. Met deze ingrepen wil het bestuur onze club klaarmaken voor de volgende generaties.”

Vanaf de paasvakantie zal de tennisclub er zo uitzien: met het nieuwe tennisveld rechts langs het clubhuis. 

Vanaf de paasvakantie zal de tennisclub er zo uitzien: met het nieuwe tennisveld rechts langs het clubhuis. © RR

750 leden

Voor wie zich afvraagt waarom de toekomst er per se eentje met padel moet zijn, heeft Dirk een logische uitleg klaar. “De clubs uit onze omgeving die padelvelden hebben neergepoot, kregen er tachtig tot honderd abonnementen per padelveld bij. Dat is veel. Het geldt natuurlijk alleen voor wie er vroeg bij was. Als er in Wezel voor elk padelveld vijftig abonnementen bijkomen, dan groeien we als club van 500 naar 700 à 750 leden, in de veronderstelling dat er ook een honderdtal mensen voor een combi-abonnement kiezen. Dat is nodig voor ons duurdere tennishalproject in de toekomst. Bovendien zijn onze inkomsten zo het hele jaar door stabiel, doordat de zomer- en winteractiviteiten meer in balans zijn. In dat opzicht zijn we straks in het voorjaar op het verkeerde moment klaar, want padel kun je ook in de winter buiten spelen. Dat de padelspelers nu elders terecht moeten, is jammer. Al is het nu ook weer geen ramp. Uiteindelijk willen we vooral een toffe en aangename club zijn. Op die manier komen de padelspelers uit de buurt vanzelf weer naar ons.”

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio