© Leo De Nijn

Sjarabang zoekt vrijwilligers voor tiende Kunstproevenfestival

Mechelen -

Sjarabang, de Mechelse kunstwerking voor personen met en zonder een beperking, is op zoek naar vrijwilligers die mee ondersteuning willen bieden bij de vele workshops tijdens het Kunstproevenfestival in maart. “We verwachten meer dan duizend mensen met een beperking creatief aan het werk te zetten”, zegt Marleen D’Joos van Sjarabang.

Leo De Nijn

Kunstproeven is het grootste driedaagse kunstenfestival voor mensen met en zonder beperking. Op 28, 29 en 31 maart is de tiende editie gepland. Die vindt plaats in het Cultuurcentrum, de academie en de muziekschool in Mechelen.

“We bieden tijdens ons festival meer dan twintig workshops aan die begeleid worden door een ervaringsdeskundige. Normaal hebben we dagelijkse ondersteuning van veertig leerlingen ergotherapie, maar voor deze editie kunnen ze spijtig genoeg niet aanwezig zijn”, vertelt D’Joos.

 

 © Leo De Nijn

Vrijwilligers voor workshops

Daarom is Sjarabang op zoek naar vrijwilligers die tijdens één, twee of drie festivaldagen de ervaringsdeskundigen kunnen ondersteunen in de workshops die aan de deelnemers worden aangeboden. “We zijn op zoek naar lesgevers in een bepaalde creatieve techniek. Verder hadden we graag een aantal creatieve vrijwilligers gehad. Mensen die graag een handje toesteken in een van de workshops om onze lesgevers bij te staan. Tijdens ons festival moeten er ook honderden broodjes gesmeerd en togen bemand worden. Ook deze praktische vrijwilligers zijn zeker welkom om ons bij te staan tijdens deze drukke dagen.”

De deelnemers zelf kunnen tijdens het festival kiezen aan welke doe- en kijkworkshops ze willen deelnemen. Ze kunnen er twee uitkiezen voor de prijs van 12 euro.

Meer informatie over de workshops en de vraag naar vrijwilligers is te vinden op www.sjarabangvzw.be en info@sjarabangvzw.be – 015/63.96.14 tijdens de kantooruren van maandag tot en met donderdag.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio