©  VTM

Viv Van Dingenen kon rol in ‘Glad IJs’ bijna vergeten: “Verzekeraar was bang dat ik zou hervallen”

Viv Van Dingenen (56) schittert momenteel in VTM-reeks Glad IJs, haar eerste rol sinds ze kanker overwon. In Dag Allemaal vertelt ze dat het er even op leek dat ze toch niet zou kunnen meespelen. Omwille van haar recent gevecht tegen baarmoeder- en eierstokkanker, kreeg ze geen verzekering.

ED

“Drie maanden lang heeft mijn job aan een zijden draadje gehangen”, vertelt Van Dingenen. Ze kreeg de rol van Ariane, de lichtjes gestoorde vrouw van de ontvoerde Phil Frisco, in Glad IJs. De repetities waren al begonnen toen het slechte nieuws kwam. De producers lieten Viv weten dat ze haar niet konden verzekeren voor haar werk op de set. “De verzekeringsagent was blijkbaar bang dat ik zou hervallen, waardoor de opnamen vertraging zouden oplopen en zij voor de kosten zouden moeten opdraaien.”

Nochtans was de actrice niet ziek. “Ik was op dat moment vrij van kanker en voelde me goed. Ik had weer energie en wist dat ik de rol zou aankunnen.” Voor Van Dingenen voelde het alsof haar carrière ten einde was. “Ga ik dan nooit meer een grote rol kunnen spelen? Gaat die verzekeringsmaatschappij mij nu echt mijn passie afnemen?”

 

 ©  VTM

Maar de makers vochten voor Viv. “Ze zijn zelfs naar VTM gestapt met de boodschap: Viv moet erbij!”, vertelt de actrice. Na drie lange maanden en heel wat medische verslagen kreeg ze dan toch een verzekering, met de clausule dat de verzekeraar niet zou uitbetalen als er iets misliep tijdens de eerste vijf draaidagen. “Om zo weinig mogelijk risico te nemen, werden mijn draaidagen kort na elkaar ingepland, tussen twee controles in, zo kon er in feite niks verkeerd gaan.”

Op de set leefde Van Dingenen volledig op. “Na lange tijd had ik eindelijk het gevoel dat ik weer deel uitmaakte van de maatschappij. Gek, maar eens je zo ziek bent, lijkt het alsof je niet meer meetelt.”

Glad IJs is woensdag om 21.05 uur te zien bij VTM.

LEES OOK. Al gesprekken over internationale remakes, maar ‘Glad ijs’ wordt nu pas uitgezonden op VTM: “Zes jaar na onze eerste brainstorm”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio