Vorig jaar namen tweehonderd inwoners van Mol deel aan de actie. 

Vorig jaar namen tweehonderd inwoners van Mol deel aan de actie. © RR

Drink heel februari geen alcohol en win een Mols Kadoke

Mol -

Inwoners van Mol die in februari een maand lang geen alcohol drinken, maken net als vorig jaar kans op een Mols Kadoke van 10 euro. Aanleiding van de actie is de nationale campagne van Tournée Minérale.

Wie wil meedoen, registreert zijn of haar deelname via www.gemeentemol.be/tourneeminerale. Inschrijven kan tot en met maandag 31 januari. Na 28 dagen ontvangt de deelnemer van de gemeente een e-mail met de vraag of het gelukt is om in februari geen alcohol te drinken. Wie volhoudt, maakt kans op een Mols Kadoke van 10 euro dat je in diverse Molse handelszaken kan uitgeven.

Vorig jaar engageerden tweehonderd inwoners van Mol zich voor Tournée Minérale. Bij 128 van hen lukte het ook effectief om een maand lang geen alcohol te drinken. Het heeft dan ook veel voordelen. Je krijgt meer energie, je slaapt beter en voelt je ook veel frisser. Bovendien werk je aan je gezondheid, want het drinken van alcohol verhoogt de kans op verschillende kankers en leveraandoeningen. Tenslotte levert alcohol lege calorieën die omgezet worden in vet. Niet drinken is dus ook goed voor de lijn. Onderzoek van de UGent toont ook aan dat wie een maand lang geen alcohol drinkt, vaak ook in de periode nadien minder drinkt.

Als Gezonde Gemeente wil Mol preventief gezondheidsproblemen aanpakken. Dat gebeurt niet alleen in februari, maar het hele jaar door. Zo vond er deze maand de digitale infosessie ‘Iedereen verslaafd’ plaats. Op maandag 25 april staat er de lezing ‘Kiezen voor een nuchter leven’ op het programma. (mto)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio