©  BELGA

Inhaalwedstrijd op RWDM stevige test voor vertimmerd Westerlo: “Het wordt ongetwijfeld een fysieke slag”

Puzzelwerk voor Jonas De Roeck in de inhaalwedstrijd tegen RWDM. Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus zijn geschorst voor de eerste wedstrijd met inzet van Westerlo in het nieuwe kalenderjaar. Een uitgelezen kans voor Kyan Vaesen om nog eens aan de aftrap te komen. Toch? “Of ik straks zal spelen? Pfff, daar wil ik niet op antwoorden.”

Bart D’haene

In de eerste tien competitieduels van leider Westerlo was Kyan ­Vaesen basisspeler, maar na de doorbraak van Lyle Foster moest de zoon van voetbalmakelaar en ex-doelman Nico Vaesen zich vier competitiewedstrijden op een rij tevredenstellen met een invallersstatuut. Alleen in de laatste wedstrijd voor de winterstop - het ­gelijkspel tegen Virton - stond ­Vaesen opnieuw aan de aftrap. “De opstelling voor de topper ­tegen RWDM is nog niet ­vrijgegeven”, klinkt het wat ­aarzelend uit de mond van ­Vaesen. Kwestie van de tegenstander niet slimmer te maken dan nodig.

 

 ©  BELGA

Tegen Virton (speeldag 16) speelde de 20-jarige spits op de rechterflank. Op die positie wordt hij vanavond ook in het ­Edmond Machtensstadion ­verwacht. “Ik verkies een plaats als diepe spits, maar ik respecteer de keuze van de trainer en kan ook op de flank uit de voeten. Lyle Foster is een sterke en goede spits en de concurrentie is moordend. Ik leg me niet neer bij de keuze voor Lyle als diepe spits en wil daar verandering in brengen. Tot nu toe kwam ik in elke competitiewedstrijd in actie. De spitsen Foster en Daci doen het uitstekend. Ik ben tevreden met mijn vier assists. Mijn snelheid op de flank wordt wel eens onderschat (lacht). De achterlijn halen en een goede voorzet trappen, is stilaan mijn handelsmerk geworden. Al kan ik niet ontkennen dat ik liever vaker had gescoord dan de twee doelpunten die achter mijn naam staan. Dat is een werkpunt.”

De wedstrijd tegen RWDM wordt allesbehalve een gezondheidswandeling. De Brusselse club is aan een stevige opmars bezig en verloor niet meer sinds 17 ­oktober. “RWDM heeft een goede ploeg en dit wordt een cruciaal duel voor het klassement. Mits een overwinning kunnen we een zeer goede zaak doen. RWDM ­beschikt over veel duelkracht. Het is een tegenstander die geen tijd en ruimte geeft. Ongetwijfeld wordt het een fysieke slag. Dat we uitgerekend nu Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus moeten missen, is doodzonde. Ze hebben bijna alle wedstrijden gespeeld en zijn erg belangrijk voor ons. Maar we hebben genoeg spelers in onze sterke en brede kern die hen kunnen vervangen. Zelf wil ik nog eens beslissend zijn. Ik krijg veel tips van Bart Goor, een van de assistenten in de technische staf. Ik maak me geen zorgen over de kansen die ik dit seizoen gemist hebt. Vroeg of laat lukt het wel en dan is de trein vertrokken.”

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio