Fabienne Van Damme en Henk Henkens (Vooruit) en Jeroen Van den Bergh (rechts, CD&V) voor het districtshuis. 

Fabienne Van Damme en Henk Henkens (Vooruit) en Jeroen Van den Bergh (rechts, CD&V) voor het districtshuis. © Marc Wouters

Politiekjaar start met nieuwe districtsschepen en 2 nieuwe raadsleden

EKEREN -

De nieuwjaarswensen van districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) konden nog net op het einde van januari. Met het nieuwe jaar verwelkomde de districtsraad 2 nieuwe raadsleden en een nieuwe districtsschepen. Omwille van de coronamaatregelen gebeurde de zitting via zoom.

Fabienne Van Damme is de eerste districtsschepen die de eed virtueel aflegde. 

Fabienne Van Damme is de eerste districtsschepen die de eed virtueel aflegde. 

Fabienne Van Damme (Vooruit) neemt in het districtscollege de plaats in van Ronny Kruyniers, die naar 27 jaar stopt met politiek. Van Damme is de eerste districtsschepen die de eed virtueel aflegde. Als raadslid wordt Van Damme (50) opgevolgd door Henk Henkens (62). De Ekerenaren kennen hem vooral als gansrijder. In 2013 trok hij op het Kristus Koningplein de kop van de gans en werd tot koning van de Lustige Gans gekroond. Henkens is sinds 2010 aangesloten bij Vooruit Ekeren en is nu voorzitter van de lokale afdeling.

Bij de CD&V volgt Jeroen Van den Bergh (35) Tamara Heynen op als raadslid. De nieuwkomer is brigadier bij de openbare vervoersmaatschappij De Lijn. Van den Bergh is geen onbekende bij de jongeren. Hij was lid van Chiro Tempo en 21 jaar actief bij jeugdhuis Tel 18. De laatste jaren was hij daar voorzitter. Van den Bergh is net als Henkens gansrijden. Hij kroonde zich al tweemaal tot prins. In de raad wil Van den Bergh zich vooral verdiepen in de jongerenproblematiek. Daarmee zit hij op dezelfde lijn als de nieuwe districtsschepen. (mawo )

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio