© atv

Antwerpse stadhuis opent op 18 juni de deuren

Antwerpen -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) houdt nog een slag om de arm, maar het gerenoveerde stadhuis opent normaal op zaterdag 18 juni de deuren. Waarschijnlijk gaat de stad zelf in staan voor de invulling van de ruimtes op de gelijkvloerse verdieping van het stadhuis.

LEES OOK. Geen huurders te vinden voor ruimtes in stadhuis, opening gepland tegen de zomer

De renovatie van het Antwerpse stadhuis verliep niet altijd van een leien dakje. Dat erkende ook burgemeester De Wever. Dit had ook zijn effect op het uiteindelijke prijskaartje. Hoeveel duurder het zal zijn, wil de burgemeester nog niet zeggen. Hij sprak op zijn raadscommissie zelf van 10% duurder, maar volgens gemeenteraadslid Niel Staes (Groen) zou het eerder 20% zijn.

“Wie verbouwt weet dat er soms onaangename verrassingen zijn”, zegt De Wever. “Zo was er wel wat vertraging door een 16de eeuwse muur die scheef zakte. Er zijn daadwerkelijk flinke overschrijdingen, maar ze zijn niet buitensporig of niet te verklaren.”

Toch nadert het einde van de werken in het stadhuis. Burgemeester De Wever verwacht het stadhuis voor het publiek te kunnen openen op zaterdag 18 juni. Mogelijk zal dit gepaard gaan met een groot vuurwerk als compensatie voor het wegvallen van het nieuwjaarsvuurwerk.

CD&V-gemeenteraadslid Sam Voeten peilde naar de invulling van de ruimtes op de gelijkvloerse verdieping. De stad Antwerpen zocht twee maal naar private uitbaters, maar er werden geen geschikte kandidaten gevonden.

“We gaan dus als stad zelf iets organiseren in deze ruimtes”, zegt De Wever. “Bedoeling moet wel zijn dat het mensen naar het stadhuis trekt. Een mogelijke hypothese is er een tentoonstelling te maken met de archeologische vondsten in en rond het stadhuis.”  svw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio