©  REUTERS

Nieuwe stunt op Afrika Cup! Kempenaar Tom Saintfiet staat met Gambia in kwartfinales na zege tegen Guinee

Gambia blijft verbazen op de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Tom Saintfiet klopte Guinee in de 1/8ste finale met 0-1 en staat in de kwartfinales. Bologna-aanvaller Musa Barrow maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Jonas Withouck

Gambia verbaasde al op deze Afrika Cup door 7 op 9 te pakken in een groep met Mali, Tunesië en Mauritanië. En dat bij hun eerste deelname ooit.

Tegen Guinee wilde bondscoach Tom Saintfiet gewoon verder schrijven aan het sprookje. In een gesloten wedstrijd bleef het 0-0, tot Musa Barrow twintig minuten voor tijd door de verdediging glipte en de 0-1 binnen schoof.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na het doelpunt was het pompen of verzuipen. Guinee kwam opzetten en kreeg nog enkele kansen, maar de mannen van Tom Saintfiet hielden stand. Bij Gambia stonden Ablie Jallow (Seraing) en Omar Colley (ex-RC Genk) in de basis. In de kwartfinale nemen ze het op tegen de winnaar van het duel tussen gastland Kameroen en de Comoren.

“De spelers zijn mijn helden”, jubelde Gambia-coach Tom Saintfiet, nadat zijn elftal zich met 1-0 ten koste van Guinee voor de kwartfinales van de Africa Cup plaatste. “Het geheim van deze ploeg is dat het geen individuen zijn, maar een echt team. Ze spelen voor elkaar en volgen heel gedisciplineerd de strategie. Ze hebben een gemeenschappelijke droom en zullen er alles aan doen om die waar te maken.”

 

 ©  AP

 

 ©  AP

 

 ©  AP

 

 ©  BELGAIMAGE

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio