Supportersclub klaar om hun fan aan te moedigen. 

Supportersclub klaar om hun fan aan te moedigen. © evdw

Toon Vandebosch toch naar WK veldrijden. Supportersclub klaar voor zondagfeestje

Stabroek -

Veldrijder Toon Vandebosch (22) is onderweg naar het WK veldrijden in de VSA. Hij vervangt Quinten Hermans, die omwille van een positieve coronatest thuis moet blijven. De Stabroekse fanclub van Toon maakt alles al klaar voor een zondagfeestje.

Onlangs blikte de veldrijder uit Malle samen met zijn fanclub terug op het succesvolle seizoen. Hij reed in heel wat zware crossen top tien. Dit weekend werd hij nog negende in de wereldbekercross in Hoogerheide.

Twee jaar geleden besloten enkele Stabroekse supporters om in het polderdorp te starten met een fanclub voor Toon. In eerste instantie bekeek de veldrijder het voorstel eerder afwachtend, want zoveel aandacht was hij tot dan niet gewoon. Maar Maarten Dombrecht, William Pauwels, Victor en Alexander Marcus, Seppe Lietaer en Philippe Fissers overtuigden de veldrijder van hun goede bedoelingen. Sedert dan heeft de cyclocrosser een stevige fanclub achter zich.

Uiteraard vindt Vandebosch het erg sneu voor zijn collega Hermans dat die door corona thuis moet blijven. Maar zijn supporters zijn het erover eens dat hun Toon een WK-selectie verdient. “

Zondagavond onze tijd wordt in de VSA gestreden voor de wereldtitel. De supportersclub zal vanuit café De Klok supporteren voor hun coureur. De wedstrijd wordt er gevolgd op groot scherm. Het WK voor de profs begint om 21u30. (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio