© fvv

Gemeente Berlaar deelt gratis zelftests voor kwetsbare kinderen uit

Berlaar -

Wie het financieel moeilijk heeft, kan bij de sociale dienst van de gemeente Berlaar een gratis zelftest voor kinderen en jongeren krijgen. Ook een financiële tussenkomst is mogelijk.

“In de strijd tegen het coronavirus raden ministers Ben Weyts (N-VA) en Wouter Beke (CD&V) aan om wekelijks een zelftest uit te voeren bij kinderen en jongeren. Dat is heel belastend voor het gezinsbudget, en al helemaal voor gezinnen die het niet breed hebben. Is het Berlaarse OCMW bereid om gratis tests ter beschikking te stellen”, wilde raadslid Koen Kerremans (Groen) op de jongste gemeenteraadszitting weten.

Volgens schepen van Sociale Zaken Nadine Boekaerts (N-VA) is er inderdaad een en ander mogelijk. “Op dit moment zetten we binnen onze sociale dienst vooral in op informeren. Maar als de vraag voor financiële steun komt, zullen we dit zeker bekijken. Hiervoor kunnen we trouwens nog rekenen op ons Covid-19-budget van de federale overheid dat momenteel nog 20.244 euro bedraagt. Bijkomend hebben we zelf een stock van vijftig zelftests aangelegd die we kunnen uitdelen aan kwetsbare burgers wanneer de nood hoog of dringend is. We voeren dan wel eerst een kort financieel onderzoek uit, maar we denken dat de vraag sowieso gering zal zijn.” (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio