© BFM

Zwalpende vrachtwagen zorgt voor ravage op Herentalsebaan: bestuurder legt positieve drugstest af

Deurne -

Een vrachtwagenbestuurder heeft maandagmiddag voor een ravage gezorgd op de Herentalsebaan in Deurne. De vrachtwagen begon om een nog onduidelijke reden te zwalpen en beschadigde zeven wagens. Een persoon raakte lichtgewond. De bestuurder legde een positieve drugstest af.

Het incident gebeurde rond 16 uur maandagmiddag. Een bestuurder die achter de bewuste vrachtwagen reed, zag alles gebeuren. “Ter hoogte van de Delhaize week de vrachtwagen plots uit naar rechts en raakte hij daarbij een paar wagens. Vervolgens zwalpte de vrachtwagen opnieuw naar links en knalde vol op enkele geparkeerde wagens”, zegt de man, die liever anoniem blijft.

Volgens de getuige was de betrokken vrachtwagenbestuurder niet van plan om op de plaats van het ongeval te blijven. “Ik ben hem gevolgd tot in de Morckhovenlei om hem te laten stoppen en heb de politie ingelicht. Anders was die man zomaar vertrokken en zaten al die mensen met de nodige miserie.”

In totaal raakten zeven wagens beschadigd. “Een persoon die in een geparkeerde wagen zat, raakte lichtgewond”, vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “De 35-jarige bestuurder legde een negatieve ademtest af, maar testte positief voor drugs. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken, in opdracht van de magistraat werd de man opgepakt.” De omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

Het incident zorgde plaatselijk uiteraard voor de nodige verkeershinder. De verkeerspolitie kwam ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio