Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © Dirk Kerstens

Deel van Antwerpse haven tijdlang zonder stroom door defect

Antwerpen -

Door een defect in een schakelpost zat een deel van de Antwerpse haven maandagmiddag een tijdlang zonder stroom. Volgens Netbeheerder Fluvius ging het om een vrij grote stroompanne, maar kon die na zo’n uur hersteld worden.

“Iets voor 15 uur ontstond een defect in een schakelpost in het Antwerpse havengebied”, bevestigt woordvoerder David Callens van Fluvius. “We kunnen toch wel spreken van een vrij grote stroompanne. Een duizendtal klanten, waaronder uiteraard ook enkele bedrijven, zaten daardoor zonder stroom.”

Door het defect waren er op de Noorderlaan in het havengebied ook verschillende verkeerslichten uitgevallen. Een technische ploeg van Fluvius kwam ter plaatse om het defect in kaart te brengen en te herstellen. Omstreeks half vijf was de storing achter de rug.

Het Havenbedrijf zelf ondervond weinig hinder van de stroompanne. Daar schakelen ze bij dergelijke situaties over op alternatieve stroom zoals batterijen en dieselgeneratoren zodat de kantoren, radartorens en data centers verder kunnen blijven functioneren.

 cm, jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio