Schepen van Mobiliteit Katleen Vantyghem staat aan het kruispunt waar de paaltjes worden geplaatst. 

Schepen van Mobiliteit Katleen Vantyghem staat aan het kruispunt waar de paaltjes worden geplaatst. © Joren De Weerdt

Knip met paaltjes in Hanssenslaan moet sluipverkeer tegenhouden

Itegem -

De Hanssenslaan in Itegem (Heist-op-den-Berg) heeft een knip met paaltjes gekregen. Die zijn geplaatst ter hoogte van het kruispunt met de Heibergstraat.

Bert Provoost

De nieuwe verkeerscirculatie moet een einde maken aan het sluipverkeer in de Hanssenslaan. “De bewoners hadden te maken met sluipverkeer dat vaak aan onaangepaste snelheid reed tussen Bevelsesteenweg-Heibergstraat en Isschotweg. Ook de bermen werden er stuk gereden. Daarom deze ingreep met paaltjes. De Hanssenslaan is geknipt voor autoverkeer ter hoogte van de Heibergstraat”, zegt schepen van Mobiliteit Katleen Vantyghem (N-VA).

Het doorgaand verkeer moet nu gebruikmaken van wegen als de Isschotweg, Heibergstraat en Bevelsesteenweg. Plaatselijk verkeer kan de Hanssenslaan bereiken via de Isschotweg. “Bewoners zullen soms moeten omrijden, maar ze krijgen er een rustigere en veiligere straat voor in de plaats”, klinkt het.

Aangenamere fietsverbinding

Belangrijk gevolg volgens de schepen is ook dat er meer ruimte voor de fiets komt. “De afsluiting van de straat voor doorgaand autoverkeer biedt ook de mogelijkheid om een aangenamere fietsverbinding te realiseren tussen de Averegten en de Netevallei”, zegt de schepen.

De enkelrichting in de aangrenzende Jachtlaan, die al enkele jaren geldt, wordt ook opgeheven. “Die noodzaak valt weg aangezien het sluipverkeer door de Jachtlaan op het einde toch opnieuw via de Heibergstraat naar de Isschotweg wordt gestuurd. Gelijktijdig met de plaatsing van de paaltjes is de Jachtlaan dus opnieuw opengesteld voor verkeer in twee richtingen.”

De werken zijn dinsdagochtend uitgevoerd.

De gemeentediensten plaatsten de paaltjes dinsdagochtend.

De gemeentediensten plaatsten de paaltjes dinsdagochtend. © BEPR

(bepr)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio