©  BELGA

Nog geen bezoekende fans welkom bij heropening van de stadions

Het Overlegcomité heeft vorige week beslist dat supporters vanaf 28 januari weer welkom zijn in de voetbalstadions. Fans die hun favoriete elftal op verplaatsing willen aanmoedigen, zullen echter nog even moeten wachten. De Pro League heeft de clubs opgedragen om alleen thuisfans toe te laten.

Hannes Van Gael

Vanaf deze vrijdag mogen de Belgische stadions weer voor 70 procent gevuld worden. Wie in een voetbalstadion binnen wil, zal wel nog steeds zijn Covid Safe Ticket moeten voorleggen en een mondmasker moeten dragen. Eten en drinken is verboden op de tribunes. Buiten de tribunes mag het wel, maar dan volgens de horecaprotocollen, aan tafels van maximum zes personen.

Voorlopig zijn alleen fans van de thuisploeg welkom. “Onze clubs beperken op die manier het risico op coronabesmettingen, omdat er geen busreizen plaatsvinden. De bezoekersvakken kunnen wel gebruikt worden om de eigen fans een plekje in het stadion te geven. Dat maakt maximale spreiding nog iets makkelijker”, aldus de Pro League.

Even wachten voor Antwerp, Mechelen, Lierse en Westerlo

Van de Antwerpse clubs in 1A zullen de supporters van Antwerp en KV Mechelen dus nog even geduld moeten uitoefenen. Rood-wit speelt op zondag 30 januari op het veld van Gent, Malinwa brengt op diezelfde dag een bezoekje aan Standard. Beerschot ontvangt op zaterdag Zulte Waregem. Het Olympisch Stadion mag dan voor 70 procent gevuld worden.

Het duel tussen Waasland-Beveren en Westerlo van zondag 30 januari op de Freethiel is enkel toegankelijk voor W-B-fans. Lierse K. trekt vrijdag naar Lommel en zal het daar dus zonder de vocale steun van de geel-zwarte achterban moeten doen.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL