© Robin Fasseur

ALLEMAAL ANTWERPEN. “We worden vaak Berbers genoemd, maar eigenlijk is dat een scheldwoord”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Yassin Elyahyoui (67).

Elien Van Wynsberghe

“Sinds 2020 ben ik met pensioen en eigenlijk vind ik daar niets aan. Je wordt moe van te zitten, te slapen en van niets te doen. Liever wil ik gewoon bezig zijn. Voordien werkte ik in de landbouw, bij een bedrijf in Borsbeek. Ik deed er allerlei zaken: van het zaaien tot het plukken. Vooral tomaten en aubergines. Ik vond dat leuk. Je bent buiten en werkt met veel mensen samen. Ik mis dat. Ik ben me al een paar keer terug gaan aandienen bij een landbouwbedrijf. Maar telkens wanneer ze mijn leeftijd zien, dan willen ze me geen werk meer geven.”

“Vandaag wandel ik wat rond. Subiet ga ik een koffie drinken, een babbeltje doen en even naar het Rivierenhof. Morgen heb ik Nederlandse les.”

“Nederlands volg ik twee keer per week. In het begin vond ik dat moeilijk. Nu gaat het wel. Ik heb een beetje een Hollands accent. Dat komt omdat ik een hele tijd in Rotterdam-Zuid heb gewoond. Maar mijn moedertaal is Tamazight. Dat is de taal die ze in het noorden van Marokko spreken. Daar kom ik oorspronkelijk vandaan. We worden vaak Berbers genoemd, maar eigenlijk is dat een scheldwoord. Iets wat je tegen dieren zegt. We zijn Imazighen. Dat is onze juiste naam.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio