Themabeeld: supporters KV Mechelen. 

Themabeeld: supporters KV Mechelen. © BELGA

Supporter KV Mechelen eist schadevergoeding van andere fan nadat knieprothese breekt door ruzie op tribune

Mechelen -

De correctionele rechtbank in Mechelen boog zich maandag over een incident dat zich voordeed tijdens een wedstrijd van KV Mechelen. Na een discussie tussen twee supporters kwam een andere supporter ten val. Die liep daarbij ernstige letsels op aan zijn knie. Hij vraagt een schadevergoeding.

Stijn Van de Sande

De feiten speelden zich af tijdens de wedstrijd Racing Genk – KV Mechelen in juli 2019. “J.P. nam samen met enkele familieleden plaats in het bezoekersvak”, aldus het parket. “Ze gingen even weg en lieten daarbij hun sjaals achter om hun plaats bezet te houden. Toen ze terugkwamen ontstond er een discussie met een supporter die hun plaats had ingenomen. Het kwam tot een handgemeen. Die supporter verloor daardoor zijn evenwicht en viel over de zitjes voor hem.”

In zijn val nam de supporter nog een andere fan mee die enkele rijen voor hen stond. De man kwam met zijn been vast te zitten tussen twee zitjes, waardoor zijn knieprothese brak. “Daar draagt mijn cliënt nog steeds de gevolgen van”, aldus advocate Olivia Vermeersch “Want je kan maar twee knieprotheses laten plaatsen in je leven. Ze gaan ook maar een beperkt aantal jaar mee. Daarom wordt mijn cliënt aangeraden om nog minstens enkele jaren te wachten met een nieuwe. Daardoor is hij erg moeilijk ter been.”

“Niet de bedoeling”

Het parket seponeerde de zaak aanvankelijk, maar het slachtoffer stuurde een rechtstreekse dagvaarding. “Want ik wil een schadevergoeding”, klinkt het. “Al vele jaren heb ik last van mijn knieën. Het koste me zelfs mijn job. Maar eindelijk was ik weer op de goede weg. Tot plots dat incident gebeurde. Als J.P. die supporter niet had geduwd, dan was er geen domino-effect ontstaan en dan zat ik hier vandaag niet.”

J.P. en zijn advocaat ontkennen dat er sprake was van een duw. “Ik heb de supporter geraakt met mijn schouder”, zegt hij. “Maar ik had nooit de intentie om iemand te verwonden. Ik wilde me gewoon verdedigen tegen die andere supporter. Ik wil dan ook mijn excuses aanbieden aan het slachtoffer. Dit was absoluut nooit de bedoeling.”

Het is nu aan de rechtbank om te oordelen over de zaak. De uitspraak volgt op 21 februari. (svds)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio