© Reuters

Eén slachtoffer overleden aan verwondingen na schietpartij in Duitse universiteit, ook dader overleden

Bij een schietpartij in de universiteit van het Duitse Heidelberg zijn drie gewonden en één dodelijk slachtoffer gevallen. Ook de schutter is dood, zo meldt de politie.

jvhBron: BELGA

De dader, een achttienjarige student, opende maandagmiddag met een geweer het vuur in een aula van de faculteit Natuurwetenschappen aan de universiteit van Heidelberg, in het zuidwesten van Duitsland. De politie en hulpdiensten kwamen meteen massaal ter plaatse, en grendelden de omgeving af. Bij de schietpartij vielen vier gewonden. Eén van hen was er ernstig aan toe, en overleed niet veel later aan zijn verwondingen. De dader pleegde na de feiten zelfmoord. Inmiddels heeft de politie laten weten dat het gevaar geweken is en dat er geen tweede dader was.

De politieleiding heeft maandagavond op een persconferentie bekendgemaakt dat er nog geen duidelijkheid bestaat over zijn motief. Kort ervoor zou hij “een persoon” een Whatsapp-bericht gestuurd hebben waarin hij schreef “dat mensen nu bestraft moeten worden”, maar dat bericht moet nog nagekeken worden door de politie. “We zullen zijn entourage nu moeten doorlichten”, zei politiecommissaris Siegfried Kollmar. De politie zal onderzoek voeren naar de plaatsen waar de jongeman geweest is en met wie hij gesprekken voerde. In het bericht schreef de dader verder nog dat hij graag op zee begraven wil worden.

De veronderstelde Duitse dader beschikte over twee lange geweren die hij in het buitenland heeft gekocht. De tiener heeft in Mannheim gewoond. “Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over de motieven van de veronderstelde dader”, zei procureur Andreas Herrgen. Hij zegt geen weet te hebben van eerdere veroordelingen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

 

 ©  R.Priebe//Pr-Video/dpa

 

 ©  R.Priebe//Pr-Video/dpa

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio