De winnende tekening van Isabella Schellemans. 

De winnende tekening van Isabella Schellemans. © RR

Snelheidsovertredingen in zone 30 blijven toenemen

Brasschaat -

Uit de resultaten van de snelheidscontroles door de Brasschaatse politie in de schoolomgevingen blijkt dat het aantal snelheidsovertredingen blijft toenemen. De politie wil blijven sensibiliseren rond dit thema.

Dagelijks begeven 11.000 kinderen zich in het verkeer van en naar school. Voor de Brasschaatse politie is de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen prioritair, maar de cijfers gaan wel niet de goede kant op.

In 2021 werden 35.248 voertuigen gecontroleerd, meer dan een kwart daarvan reed sneller dan de toegelaten 30 kilometer per uur. In het jaar 2020 lag dit percentage iets lager. In 2019 was het slechts iets meer dan 10 procent en in 2018 bleef het percentage onder de 10 procent.

De politie wil er de nadruk op leggen dat de snelheidsbeperking in een zone 30 geen pestmaatregel is. Om de kinderen bij deze problematiek te betrekken, schreef de politie een tekenwedstrijd uit. Het was Isabelle Schellemans van het vijfde leerjaar in GILO Kaart die met de mooiste inzending afkwam. In totaal werden er 82 tekeningen ingezonden.

De tekening van Isabella wordt het uithangbord van de campagne die de automobilisten moet sensibiliseren zich aan de regels te houden. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio