©  BELGA

Sterke Teunckens bezorgt Lierse een punt in Moeskroen

Lierse K. zette het nieuwe jaar in met een doelpuntenloos gelijkspel op het veld van Moeskroen. Een sterk debuut van Jens Teunckens en een strafschopmisser van Teddy Chevalier bezorgden de Pallieters hun tweede clean sheet van het seizoen. De Lierenaars lopen zo één punt verder weg van Virton en Lommel.

Kurt Guldentops

Een nieuw jaar vraagt om goede voornemens en die moeten voor Lierse kristalhelder geweest zijn, nadat de Pallieters 2021 met een ontgoochelende 8 op 30 waren uitgestapt. Punten pakken bij de competitiehervatting. Het moet zowat de hele winterbreak overheerst hebben daar op het Lisp. Gespannen zenuwen, interne onrust. Met als exponent de afwezigheid op het veld van aanvoerder Alex Maes op Le Canonnier. Disciplinair geschorst. De uitkomst van al weken onderliggende sluimerende onenigheid. Akkefietjes die Lierse net nu het voor het eerst dit seizoen in zuurstofnood in het klassement dreigde te geraken, kan missen als kiespijn. Eerst Moeskroen, dan Lommel. Dan kan de focus maar beter op het veld.

Want de voortekenen waren gunstig. Alweer. Niet de eerste keer dat Lierse dit seizoen op zondagavond een gouden zaak kon doen. Maar telkens eindigde het weekend in ontgoocheling. Nu was het noch vis, noch vlees. Lommel en Virton. Allebei eerder op het weekend verloren. Dé kans om opnieuw wat extra afstand te nemen, rust in de tent te krijgen. Eén puntje extra marge verschafte Lierse zich uiteindelijk.

Het actieve geel-zwarte personeel kende een bijzonder lastige aanvang van de werkavond. Met liefst drie kansen in het eerste kwartier voor de thuisploeg. Chevalier besloot te zwak in de handen van Teunckens, Myny kopte naast, een voorzet schot van Bocat stierf naast de verste paal. Eerste storm overleefd en de wind ging zowaar ook liggen. Nadien kreeg ook Lierse zijn kansen. Telkens waren ze voor Abdallah, die eerst een aflegger van De Schryver binnen het bereik van Gillekens mikte en nadien onbesuisd over schoot alleen voor de thuisgoalie. En toch hadden de Pallieters niet te mopperen met de blanco score halfweg. Net voor de pauze redde Teunckens met een knappe voetveeg nog de meubelen op een poging van Myny.

 

 ©  BELGA

En ook na de rust toonde Teunckens meteen zijn waarde. Eén transfer tijdens de wintermercato, maar renderen deed hij meteen. Eerst een knappe redding op een poging van Duplus, nadien een nog fraaiere parade op een vrijschop van Bakic. Zo overleefde Lierse ook het vierde kwartier.

Met nog een dik kwartier voor de boeg leek Lierse dan toch nog te sneuvelen, toen Moeskroen een erg omstreden strafschop kreeg. Maar Chevalier trapte nonchalant over de balk. Amper twee minuten later eisten de Pallieters hun penalty op, toen Stallone Limbombe neerging in de zestienmeter. Een strafschop volgde deze keer niet. En toch had Lierse nog zijn driepunter in het vet liggen. Abdallah kopte knullig naast, Schouterden besloot alleen voor Gillekens op de thuisdoelman. Geen goals meer, wel de tweede clean sheet voor Lierse dit seizoen.

MOESKROEN: Nick Gillekens, Angiulli, Taravel, Mohamed, Duplus, Bocat (87’ Bourdouxhe), Bakic, Lepoint (81’ Vroman), Myny (63’ Carcela), Tainmont (81’ Dekuyper), Chevalier.

LIERSE K.: Teunckens, Hendrickx, Jordy Gillekens, Schuermans, Laes, Swinnen, Van Acker, Stallone Limbombe (79’ Liongola), De Schryver, Schouterden, Abdallah (85’ Naessens).

DOELPUNTEN: geen.

GELE KAARTEN: 53’ Laes, 59’ Lepoint, 73’ Schuermans, 78’ Taravel.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud’hui.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio