© BFM

Doodgeschoten slachtoffer in Aartselaar had banden met Albanese maffia

Aartselaar -

Het slachtoffer dat zaterdagavond om het leven kwam bij een schietpartij in Aartselaar, is volgens Albanese nieuwsmedia Bled Muça. De man is bekend bij de Albanese justitie en zou banden hebben met de Albanese maffia.

vdaa, sare, nelo

LEES OOK. “Het leek op een paintballgeweer, maar het was echt”: buurtbewoners onthutst na dodelijke schietpartij in Aartselaar

Het slachtoffer, Bled Muça is volgens het parket niet meteen een echte gekende. Muça werd in 2018 wel veroordeeld voor een winkeldiefstal die hij pleegde samen met drie andere mannen. Een van zijn kompanen was Florenc Capja, volgens de Albanese nieuwsmedia een zware crimineel die verdacht wordt van de dubbelmoord op Nezir Beqiri en zijn zoon Gentian in 2012.

In 2016 werd de bende rond Capja twee keer het doelwit van een moordaanslag in Elbasan, een stad in Albanië. Een in februari 2016 en de andere in juli van hetzelfde jaar. In juli was hij samen met Florenc Capja het doelwit. De wagen waarin ze toen zaten werd door mannen met Kalasjnikovs onder vuur genomen. Muça raakte gewond, maar kon ontkomen. Capja bleef ongedeerd.

Geschoten op agenten

In de zomer van 2016 werd Muça gearresteerd en veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf nadat hij op politieagenten had geschoten. Hij werd gefilmd door beveiligingscamera‘s. Op de beelden was te zien hoe hij met geweren in de hand op de politie schoot.

Zijn naam dook ook op bij de moord op de broers Roland en Ilir “Doda” Rexhepi, twee moorden die op verschillende tijdstippen in de stad Elbasan hebben plaatsgevonden, maar die nooit zijn bewezen door de politie en het openbaar ministerie. Muça werd zelfs internationaal gezocht voor de moord twee jaar later.

Hij werd voor het laatst gearresteerd in Albanië in mei 2020, nadat hij een gevangenispolitieagent had verwond. Nadien zou hij de Britse nationaliteit aangenomen hebben en naar België zijn verhuisd. Capja werd vorig jaar gearresteerd in Dubai. De manier waarop Muça geëxecuteerd werd in Aartselaar, lijkt alleszins op de moordpoging in 2016.

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio