Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politie controleert handelszaken: “In 24 zaken zijn overtredingen vastgesteld”

Borgerhout, Berchem, Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft afgelopen week op verschillende plaatsen handelszaken gecontroleerd. In totaal werden in 24 zaken overtredingen vastgesteld.

nelo

Het wijkteam van Borgerhout controleerde vrijdag samen met de FOD Werkgelegenheid en de RVA zestien zaken in hun werkgebied. In dertien van de zaken werden allerhande inbreuken vastgesteld. “Twee personen bleken illegaal in ons land te verblijven. In een zaak werden er inbreuken vastgesteld omtrent de camerawetgeving”, klinkt het bij de Antwerpse politie.

Eerder in de week controleerde het wijkteam van Berchem een zaak in de Uitbreidingstraat. “Er werden heel wat inbreuken vastgesteld, onder meer omtrent de brandveiligheid, de COVID-maatregelen en verschillende ontbrekende vergunningen. Alle overtredingen werden doorgegeven voor opvolging door de verschillende controlediensten. De uitbater zal zich in regel moeten stellen of riskeert een verplichte sluiting.”

Tot slot trok ook het wijkteam van de Quinten Matsijslei op pad met controleurs van de sociale inspectie. In acht handelszaken werden onder meer overtredingen vastgesteld omtrent zwartwerk. Twee zaken waren ook niet in orde omtrent de COVID-maatregelen.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio