© Politie Antwerpen

Asociale bestuurder verliest wagen na levensgevaarlijke vluchtpoging tegen rijrichting in

Antwerpen -

De Antwerpse politie merkte tijdens een verkeerscontrole een wagen op die telkens luid gas gaf in een file op de Jordaenskaai in Antwerpen. Toen de politie hem hierover wou aanspreken, sloeg hij op de vlucht. Tijdens zijn vluchtpoging reed hij met hoge snelheid tegen de rijrichting in door het rode licht.

nelo

Tijdens een verkeerscontrole van het verkeersondersteuningsteam regio West, het wijkteam en verschillende aspirant-politiemensen, werd een bestuurder opgemerkt die het nodig vond om in de file op de Jordaenskaai telkens luid gas te geven. “Zijn wagen veroorzaakte enorm luide knallen die de vele aanwezige voetgangers deden schrikken”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Toen een politiepatrouille de wagen aan de kant wilde zetten voor een controle, gaf de bestuurder gas en sloeg hij op de vlucht. “Aan hoge snelheid reed de wagen tegen de richting, over verdrijvingsvlakken en afslagstroken en reed hij zelfs door het rode licht. Een patrouille die zich iets verderop bevond, kon gelukkig het aanwezige verkeer omleiden en het voertuig uit het verkeer halen voor er ongelukken gebeurden.”

De Nederlandse bestuurder was niet onder invloed. “Hij veroorzaakte de luide knallen naar eigen zeggen om aandacht te trekken. Dat was hem zeker gelukt. Het gevolg van zijn asociale gedrag en zijn levensgevaarlijke vlucht was wel dat zijn rijbewijs werd ingetrokken en zijn wagen werd getakeld”, aldus Migom. De man en zijn passagiers moesten hun weg te voet verder zetten.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio