© MARC HERREMANS

Politie houdt controle: acht chauffeurs onder invloed van alcohol, één heeft drugs gebruikt

Duffel, Sint-Katelijne-Waver -

De lokale politie Bodukap heeft zaterdagavond en -nacht een verkeerscontrole gehouden in het kader van het Weekend zonder Alcohol. Negen bestuurders waren onder invloed: acht hadden teveel gedronken, eentje had cannabis gebruikt en had ook drugs op zak.

De controles vonden plaats in de Leliestraat in Sint-Katelijne-Waver en op de A. Stocletlaan en Mechelsebaan in Duffel. In totaal moesten 337 bestuurders een ademtest afleggen. Acht daarvan bleken teveel gedronken te hebben. “Van vijf personen werd het rijbewijs voor drie uur ingehouden, drie anderen speelden hun rijbewijs voor zes uur kwijt”, laat politiezone Bodukap weten. “Daarnaast werden twee bestuurders aan een drugstest onderworpen. Eén van hen bleek onder invloed van cannabis te zijn. De andere testte negatief. Het rijbewijs van de persoon onder invloed werd voor vijftien dagen ingetrokken.”

De man die onder invloed van cannabis reed, bleek ook in het bezit te zijn van een hoeveelheid drugs. Daarnaast stond hij nog geseind voor een betekening verval recht tot sturen. Een rechtbank had hem immers veroordeeld tot een rijverbod en die uitspraak moest hem nog worden betekend.

Verboden wapen

Een persoon die teveel had gedronken moest zijn geldboete onmiddellijk betalen omdat hij geen vaste verblijfplaats had in België. Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs werd na 22 uur nog achter het stuur betrapt, wat tijdens een weekendnacht verboden is. De politie betrapte ook een automobilist die een verboden wapen op zak had.  tdk

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio