©  REUTERS

 

Rellen uitgebroken op coronabetoging in Brussel

Gemaskerde personen zoeken in de Europese wijk de confrontatie op met de politie. Ze gooien met hekken, stoelen en andere voorwerpen. De politie zet traangas en waterkanon in. In het Jubelpark worden de speeches en de betoging officieel afgebroken.

Ruud Goossens, Mark Eeckhaut, Dorien Colman

LEES OOK. Wie zijn de coronabetogers? Verpleegkundige: “Ik vrees voor mijn job”

Politiewoordvoerster Ilse Van de keere bevestigt dat de politie tussenkomt aan het einde van de betoging ter hoogte van de kleine Wetstraat. Daar zijn een aantal mensen met projectielen aan het gooien in een confrontatie met de ordediensten. De politie zet traangas en waterkanon in. In de Europese wijk werden al enkele gebouwen en wagens beschadigd.

Organisator Tom Meert distantieerde zich op het podium in het Jubelpark van de relschoppers, de “enkele honderden” die vechten. “Zij zijn de oude wereld, wij de nieuwe”. Hij verklaarde de betoging te moeten opbreken. Er komen verder geen speeches meer.

Ondanks de vraag van de organisatie om kalm te vertrekken, blijven deelnemers zingen of oproepen doen op het podium. De politie lijkt intussen te beginnen aan de ontruiming van het Jubelpark. Het waterkanon wordt ook daar ingezet.

 

 ©  Ruud Goossens

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio