© Google Maps

Sint-Gummaruscollege Lier schakelt volledig over op afstandsonderwijs

Lier -

Na de tweede en derde graad vorige week krijgt de eerste graad van het Sint-Gummaruscollege vanaf dinsdag 25 januari nu ook afstandsonderwijs.

LEES OOK: Vele afwezigheden leiden tot afstandsonderwijs in Sint-Gummaruscollege

“Meerdere klassen in onze eerste graad moeten omschakelen naar afstandsonderwijs. In een achttal klasgroepen werd de grens van minstens vier bevestigde positieve PCR-tests zondagochtend behaald. Deze norm, mede opgesteld door de overheid en CLB’s, verplicht ons nu om deze klassen vanaf maandag in quarantaine te plaatsen. Het wordt nu op school nog moeilijker om alles efficiënt te organiseren”, laat de schooldirectie via Smartschool aan de ouders en leerlingen weten.

“Deze nieuwe ontwikkeling én het al opgestarte afstandsonderwijs voor de hogere jaren in onze school doet ons beslissen om vanaf dinsdag ook de hele eerste graad om te schakelen naar afstandsonderwijs voor de periode van één week. Dit om vele (toekomstige) afwezigheden door quarantaine, isolatie of ziekte op te vangen en om ervoor te zorgen dat alle leerlingen samen blijven sporen.”

Vrijdag beslist de directie of ze deze maatregel verlengt of niet. Het semi-internaat en de naschoolse dactylolessen worden vanaf maandag 24 januari ook voor één week opgeschort. De school voorziet wel in opvang tijdens de schooluren.  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio