© Walter Saenen

Bloemen, kransen en knuffels neergelegd tijdens wake voor vermoorde kleuter Dean

Mechelen -

Aan het Monument voor Verongelukte, Vermoorde en Vermiste Kinderen aan de voet van de Sint-Romboutstoren in Mechelen vond zondagmorgen een stille wake voor Dean plaats. Er werden bloemen, kransen en knuffels neergelegd om de gedode kleuter te gedenken.

Stijn Van de Sande

Het nieuws van de moord op kleuter Dean ging als een schokgolf door het land. Ook in Mechelen reageerden mensen vol afschuw op de feiten. “De moord heeft iedereen geschokt”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld). “De stad wil met deze wake uiting geven aan de collectieve verontwaardiging en vooral ook namens alle Mechelaars haar steun betuigen aan de familie en vrienden van de jongen.”

Aan het Monument voor Verongelukte, Vermoorde en Vermiste Kinderen aan de Sint-Romboutstoren werd een minuut stilte gehouden. Delegaties van het stadsbestuur en de politie Mechelen-Willebroek legden ook bloemen en kransen neer. Enkele jonge kinderen legden ook hun knuffel bij het monument om Dean te eren.

Namens de stad Mechelen en de politie Mechelen-Willebroek werden er kransen neergelegd.

Namens de stad Mechelen en de politie Mechelen-Willebroek werden er kransen neergelegd. © Stijn Van de Sande

“Mijn moederhart bloedt mee”

“Dit is het verschrikkelijkste dat je als moeder kan meemaken”, zegt Merel Maetens, mama van de 5-jarige Bent. “Je denkt dat je kind veilig is bij iemand die je vertrouwt, gaat door een periode van onzekerheid en krijgt dan het vreselijke nieuws van zijn dood. Ik mag er niet aan denken. Mijn moederhart bloedt mee met de mama van Dean. We wilden hier dan ook graag aanwezig zijn om de jongen te gedenken en de mama te steunen in deze moeilijke periode.”

“De kinderen zitten met veel vragen over wat er gebeurd is”, zegt Merel. “Daar proberen we zo goed mogelijk mee om te gaan. We praten veel en zijn zo eerlijk mogelijk, maar uiteraard op kindermaat. We merken dat de kinderen er echt wel mee bezig zijn. Het is dan ook mooi dat ze mee de kransen en hun knuffels aan het monument mochten neerleggen.”

Er werd ook een minuut stilte gehouden.

Er werd ook een minuut stilte gehouden. © Stijn Van de Sande

MEER OVER Dood kleuter Dean

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio