Rik Vermeiren 

Rik Vermeiren © Open VLD Wuustwezel

Rik Vermeiren zegt de Wuustwezelse politiek vaarwel: “Hij oefende zijn mandaten altijd trouw uit”

Wuustwezel -

In 1995 is Rik Vermeiren (Open Vld) in de Wuustwezelse politiek gestapt en na 23 jaar geeft hij de fakkel door. Hij zetelde achttien jaar als OCMW-raadslid en lid van het Vast Bureau.

De laatste vijf jaar was hij lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD). Rik heeft ook even gezeteld als gemeenteraadslid maar vond meer zijn gading in de OCMW-raad.

In KINA (Krisisinfo-Netwerk-Antwerpen) was hij afgevaardigde in de algemene vergadering en ook lid van de raad van beheer. Als bestuurslid van Open Vld Wuustwezel heeft hij verschillende jaren in het regio- en Arro-bestuur gezeteld. Als OCMW-raadslid was hij betrokken bij verschillende belangrijke projecten, zoals de uitbreiding van het Woonzorgcentrum Sint-Jozef van zestig naar negentig bedden, het oprichten van het dienstencentrum Ter Wezel en het Wijkhuis in Loenhout alsook het nieuwe OCMW-gebouw in Gooreind.

“Rik heeft zijn mandaat altijd trouw uitgeoefend”, zegt gemeenteraadslid Wim Vorsselmans. “Hij werd gerespecteerd door vriend en tegenstander. Hij behandelde elk dossier met alle objectiviteit en elke beslissing moest in het voordeel van de burger genomen worden.”

Rik was bijzonder begaan met de kansarmen en met bewoners die door tegenslag aan de kant van de weg waren geraakt. In 2012 heeft de raad voor maatschappelijk welzijn hem de titel van ere-OCMW-raadslid toegekend. 21 december 2021 was zijn laatste zitting en heeft hij afscheid genomen. Rik geeft de fakkel door aan zijn opvolgster Karen Matheeussen. vw

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio