Chil Brant verlaat de N-VA. 

Chil Brant verlaat de N-VA. © Neel Vermeiren

Gemeenteraadslid Chil Brant zegt lidmaatschap van N-VA op

Wuustwezel -

Gemeenteraadslid Chil Brant neemt ontslag als lid van N-VA. Hij stapt ook uit de gemeenteraad want hij wil de weg voor zijn opvolger niet blokkeren.

“Ik heb ontslag genomen als N-VA lid”, meldt Chil Brant uit Gooreind. “De meningsverschillen over het gevoerde beleid door de N-VA top waren moreel en ethisch niet meer overbrugbaar voor mijzelf. Vanaf heden ben ik dus onafhankelijke in de gemeenteraad en in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Om loyaal te blijven tegenover de mensen van de plaatselijke N-VA afdeling zal ik wellicht eerstdaags mijn zetel in de gemeenteraad overdragen aan de wettelijke opvolgster of opvolger. In het BCSD blijf ik zetelen als onafhankelijke.”

“In 2011 stond ik mee aan de wieg van N-VA Wuustwezel en werd in 2012 lid van de gemeenteraad en de politieraad”, meldt Brant in een brief aan partijvoorzitter Bart De Wever. “Ik koos voor de N-VA omwille van de pragmatisch kritische koers die er werd gevaren. Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd de kloof tussen de oorspronkelijke idealen van de partij en de lijn die de partijtop volgde echter groter en groter. Ik heb hier eerder mijn ongenoegen over geuit in een opiniestuk in Doorbraak. De coronacrisis heeft jammer genoeg het één en ander nog scherper gezet.”  (vw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio