‘Dorpsmissionaris’ Jasper Van Loy uit Oevel komt dinsdag naar de bib in Lille. 

‘Dorpsmissionaris’ Jasper Van Loy uit Oevel komt dinsdag naar de bib in Lille. © BERT DE DEKEN

Jasper Van Loy praat over toekomst van Vlaamse dorpen

Lille -

Heemkundige kring Norbert de Vrijter en het Davidsfonds van Lille nodigen op dinsdag 25 januari Jasper Van Loy uit in de bibliotheek van Lille. De twintiger uit Oevel (Westerlo) schreef met Onder de kerktoren een boek over de toekomst van de Vlaamse dorpen.

Jasper Van Loy (27) is opgegroeid in Oevel en is master in de Culturele Studies. Hij schreef over popcultuur in Knack is momenteel aan de slag als muziekredacteur bij radiozender Studio Brussel. De heemkundige kring en het Davidsfonds van Lille nodigen de twintiger op dinsdag 25 januari om 19.30u uit in de bibliotheek in de Kerkstraat voor een voordracht.

“Jasper Van Loy zat in de knoop met vragen over de toekomst van onze dorpen en ging zich er in verdiepen. Hiervoor deed hij talloze interviews in evenveel Vlaamse dorpen om een antwoord te vinden op de vraag wat er van onze dorpen in de toekomst moet worden”, schetst Hilde Verbercht van de heemkundige kring Norbert De Vrijter. “Zijn antwoorden schreef hij vorige zomer neer in het boek Onder de kerktoren. Waarom Vlaamse dorpen een toekomst hebben. Jasper Van Loy gaat ervan uit dat de plaats waar je opgroeit en waar je je kindertijd doorbrengt voor het overgrote deel van de mensen een rol blijft spelen. Hij heeft daarom een rotsvast geloof in de toekomst van het dorp.”

De auteur spreekt ook over de invloed van de coronapandemie in het voortbestaan van dorpen en welke rol dorpelingen daar zelf in kunnen spelen. De toegang dinsdag is gratis, maar inschrijven is aangewezen via het telefoonnummer 014.88.19.20. (bvdl)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio