©  BELGA

Brussel zet zich schrap voor grote coronabetoging: organisatie verwacht 100.000 manifestanten

De betogingen tegen de coronamaatregelen volgen elkaar in sneltempo op. Zondag is er alweer een betoging gepland in de hoofdstad. Volgens organisatie Europeans United zouden er tot 100.000 manifestanten kunnen opdagen.

Bron: VTM Nieuws

LEES OOK. Reisbureau legt bussen in naar coronabetoging in Brussel, organisator spreekt van 100.000 betogers uit binnen- en buitenland

Volgens VTM Nieuws kan de politie dat verwachte aantal van 100.000 betogers niet bevestigen. Ze zouden er wel van uitgaan dat er meer aanwezigen zullen zijn dan bij de vorige protesten tegen de coronamaatregelen. Op de grootste betoging tot nu toe telde de politie zo’n 30.000 aanwezigen.

Verscheidene van de vorige betogingen zijn uitgemond uit in rellen. De politie zegt zich voor te bereiden, maar geeft geen details over de maatregelen die ze treffen.

Op de betoging zijn ook controversiële sprekers uitgenodigd, zoals antivaxers en complotdenkers. “Wij willen een open debat”, zegt organisator Tom Meert in VTM Nieuws. “Ik wil horen wat deze mensen te zeggen hebben. Met de mensen die komen spreken, gaan wij van Europeans United niet noodzakelijk akkoord.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio