© JvdP

PVDA Wilrijk voert actie voor behoud traject bus 22

De Lijn wil buslijn 22 in Wilrijk inkorten tot aan het crematorium. Het deel van de buslijn vanaf de Bist zou verdwijnen, de zeer drukke buslijn 33 moet het traject overnemen. Voorlopig rijdt de bus nog wel zijn normale rit en om dat bestaande traject in de bloemetjes te zetten, voerde de lokale PVDA-afdeling zaterdag actie.

“Heel wat Wilrijkenaars gebruiken lijn 22 om naar het werk te gaan. Meer dan honderd kinderen en jongeren gaan van het Valaar met deze bus dagelijks naar school. Voor veel ouderen is de bus de enige manier om in het centrum te geraken. De senioren van de serviceflats en het woonzorgcentrum Bloemenveld verliezen in één klap hun bewegingsvrijheid en van het Valaar geraak je moeilijker naar het centrum”, zo benadrukt PVDA Wilrijk het belang van het behoud van het traject in Wilrijk.

“Onze bushaltes zijn niet de enige die verdwijnen. Meer dan een op de vijf bushaltes wordt geschrapt. Maar overal waar bushaltes verdwijnen, komen mensen in actie en dat loont. Het nieuwe tramplan van de stad verdween ook in de ijskast nadat bewoners en actiegroepen op straat waren gekomen. Ook met bus 22 moet dat mogelijk zijn. Met deze actie laten we horen dat we blij zijn dat onze bus er nog is en dat we willen dat dat ook zo blijft”, klonk het zaterdag in Wilrijk.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio