©  AFP

Loena Hendrickx sukkelt met blessure, net nu de Winterspelen eraan komen: “Ik moet de pijn verbijten op training”

Kunstschaatsster Loena Hendrickx was als eerste Belgische atlete zeker van een ticket voor de komende Olympische Winterspelen dankzij haar knappe vijfde plaats op het WK van maart 2021 in Stockholm. “Ik wil in Peking gewoon het beste van mezelf tonen”, verklaarde Hendrickx na de bekendmaking van de Belgische selectie, die naar de Chinese hoofdstad zal afzakken.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Wat mogen we van Team Belgium verwachten op de Olympische Winterspelen? Dit is onze prognose

Hendrickx sukkelt met rugpijn en liet intussen nog een MRI-scan nemen. “Op de scan was niets ernstig te zien, enkel wat ontstekingsvocht. Er zit een ontsteking op mijn rugwervels Maar ik kan vol doortrainen, al moet ik wel de pijn verbijten.”

De Arendonkse zette de stap naar de absolute wereldtop. In Turijn pakte ze in november brons en werd ze de eerste Belgische vrouw op het podium van een Grote Prijs. Op het voorbije EK in Tallinn werd ze vierde, achter de Russische favorieten. “Op voorhand wisten we natuurlijk dat die kloof met de Russinnen er ging zijn. Maar ik denk dat ik heel trots mag zijn dat ik op de korte kür toch twee van hen achter me liet. Dat geeft veel zelfvertrouwen, dat ik zal meenemen naar de Winterspelen. In Peking wil ik gewoon mooie küren neerzetten, dat is voor mij het belangrijkst. Mijn küren staan nu technisch wel op punt, misschien zijn er wel nog wat finishing touches te doen op het vlak van de choreografie.”

 

 ©  EPA-EFE

Op de vorige Spelen in Pyeongchang was Hendrickx er al bij, ze werd er 16e. “Die ervaring helpt me om met de lange periode ter plaatse voor de wedstrijd om te gaan, want in Zuid-Korea maakte ik dat voor het eerst mee. Nu ben ik daar al mentaal op voorbereid.”

Hendrickx zou het een eer vinden om de Belgische vlag te dragen tijdens de openingsceremonie. “Maar ik wil die vlag zeker niet opeisen. Het is een grotere eer zelf gevraagd te worden, dan erom te bedelen. We zullen wel zien”, besloot de kunstschaatsster.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio