De jonge dames en heren van Aspi‘s Chiro Donk staan klaar om jou te helpen. Ze hebben centen nodig voor hun trip naar Hongarije. 

De jonge dames en heren van Aspi‘s Chiro Donk staan klaar om jou te helpen. Ze hebben centen nodig voor hun trip naar Hongarije. © RR

Aspi’s van Chiro Donk zoeken jobs voor hun reis naar Hongarije

Ekeren -

De Aspiranten (16- tot 18-jarigen) van Chiro Donk trekken tijdens de grote vakantie op kamp naar Hongarije. Daar zijn centen voor nodig. “Daarom zoeken we jobkes zoals hulp in de tuin, verhuis, feesten, opruimwerk,...”, zegt Laura Wouters (23). Zij vormt samen met Merlin Crestani en Failenn Verborgstadt de leiding van de Aspi‘s.

Hulp in de tuin? Stuur een mailtje naar Chiro Donk.

Hulp in de tuin? Stuur een mailtje naar Chiro Donk. © RR

Voor hun jaarlijkse vakantie willen de Aspi‘s wat meer dan het traditionele kamp ergens in de Kempen of de Ardennen. “We trokken met de groep al naar Kroatië en Roemenië. Niet toevallig Oost-Europa. Het is daar een stuk goedkoper dan in het Westen”, zegt Laura. “Bovendien bieden die landen ook een brok cultuur en is de natuur er uitzonderlijk mooi.”

Een bezoek aan de hoofdstad Boedapest en een trip naar het Balatonmeer staan op de planning. Voor logement is al gezorgd. “In Boedapest gebruiken we het openbaar vervoer en voor verdere trektochten nemen we de Fixbus”, zegt Laura. De groene Fixbussen brengen je voor weinig geld naar 2.500 bestemmingen in Europa. De Aspi’s vertrekken op 2 juli en zijn op 10 juli weer thuis. 

De Aspi‘s schuwen zelfs het zware werk niet.

De Aspi‘s schuwen zelfs het zware werk niet. © rr

“De vliegtuigtickets zijn al geboekt”, zegt Laura. “77 euro per ticket heen en weer, exclusief bagage. Dat valt best mee, dus. Maar daarmee zijn het verblijf en de trektocht nog niet gedekt.”

Reizen kost geld. Corona maakte het de verenigingen de voorbije twee jaar erg moeilijk om de kas te spijzen. Vandaar de extra oproep naar jobs. Elk weekend en eventueel ook op woensdagnamiddag steken de Aspi‘s de handen uit de mouwen. Geen job is te zwaar. Ze kunnen ook jouw tuin lenteklaar maken of helpen bij het opruimen van de zolder of de kelder. Het voorbije weekend stonden Aspi’s achter de tapkast bij Cappellen FC. In mei helpt Chiro Donk tijdens Antwerpen Proeft. Heb je een job, mail dan naar Chiro Donk. mawo

aspirantendonk@gmail.com

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio