©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Eindelijk! Beerschot heeft eerste zege sinds november beet na overtuigende prestatie tegen OH Leuven

Kan het dan toch nog? Beerschot is aan zijn cruciale drieluik begonnen met een belangrijke driepunter. Een vroege goal van Schrijvers dreigde nog even voor een nieuwe opdoffer te zorgen, maar voor het eerst dit seizoen slaagde Beerschot erin om een achterstand toch nog om te buigen. Door de nederlaag van Seraing op STVV krijgt het Kielse geloof zelfs nog een extra boost.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. ONS OORDEEL. Sterke verdedigers geven de doorslag bij Beerschot tegen OHL

De week van de waarheid kon anders niet veel slechter beginnen. Na amper acht minuten mocht Biebauw zich al omdraaien. Op het middenveld ging de zee wagenwijd open, Schrijvers rukte ongehinderd op en knalde de 0-1 onhoudbaar tegen de touwen.

Beerschot, met Sanusi voor het eerst sinds augustus tussen de lijnen en Holzhauser op de bank, was nochtans gewaarschuwd. Drie minuten eerder hadden de bezoekers met een dubbele poging al een eerste keer de neus aan het venster gestoken: een kopbal van Allemeersch belandde op de bovenkant van de dwarsligger, Biebauw haalde met een knappe reflex de lont uit een eerste bommetje van Schrijvers.

Zou het weer zo’n dramatische avond worden? De signalen waren niet gunstig, maar in tegenstelling tot de laatste matchen zakte het paars-witte kaartenhuisje nu niet in elkaar. Integendeel, het huis stond behoorlijk stevig. Defensief én offensief. Avenatti creëerde dan wel zelf weinig doelgevaar, hij toonde zich met zijn duelkracht een rustpunt in de ploeg. Ee belangrijke aanwinst, zonder meer.

Voor de eerste Kielse kans was het wachten op een stilstaande fase - al duwde Özkacar na een kwartier een voorzet bijna in eigen doel. Lemos zette zich halfweg de eerste helft achter de vrij trap en krulde het leer hard met binnenkant voet in de kruising. Runarsson was kansloos.

Beerschot tankte vertrouwen en draaide nog voor rust de situatie helemaal om. Opnieuw waren het de verdedigers die het verschil maakten. Bourdin krulde het leer voor doel, Dom dook op het perfecte moment voor De Norre op en knikte de 2-1 voorbij Runarsson. Opluchting op de gezichten. Avenatti was even later dicht bij de 3-1, maar knalde recht op de IJslandse doelman. Achterin onderscheidden Lemos en Radic zich met enkele belangrijke blocks.

Bibberen tot de 90e minuut

Na de pauze was het nagelbijten om de eerste driepunter sinds 21 november over de streep te trekken. De dreiging van OHL beperkte zich dan wel tot een handvol halve kansen, Beerschot had zich serieus wat bibbergeld kunnen besparen. Alleen al in de openingsminuten was het tot vier keer toe dicht bij een derde treffer. Sanusi (schot in de hoek), Lemos (kopbal), Suzuki (rebound op de poging van Lemos) en Vaca (hard schot pal op de doelman) botsten keer op keer een uitstekende Runarsson.

Ook de ingevallen Holzhauser kreeg bij zijn eerste baltoets een uitstekende mogelijkheid om de stress weg te halen. De Oostenrijker viseerde de verste kruising, maar met een knappe zweefduikt onderstreepte Runarsson opnieuw zijn status als Leuvense uitblinker.

In de slotminuut haalde Van den Bergh dan toch alle twijfels weg. Na een lang uitgesponnen een-tweetje met Holzhauser knikte de verdediger de bevrijdende 3-1 tegen de touwen. Een deugddoende en broodnodige zege voor Beerschot, dat dankzij de nederlaag van Seraing tot op zeven punten nadert van de Luikse club. Woensdag moet Beerschot naar … Seraing en kan de kloof zowaar teruggebracht worden tot vier punten. Het kan plots snel keren.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners

    Vastgoed

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio