©  BELGA

Minister van Energie Van der Straeten treedt op tegen misbruiken energieleveranciers

Energieleveranciers die illegaal contracten wijzigen, bijvoorbeeld bij een verhuizing, worden gestraft. Dat zegt federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) in een interview in L’Echo, waarover ook De Tijd bericht.

ltoBron: BELGA

“Ik heb de ombudsman voor energie donderdag ontmoet. Hij merkte op dat bepaalde energieleveranciers elke opportuniteit aangrijpen om de tarieven of het contract te wijzigen, ook op een illegale manier”, aldus de minister. Ze gaf het voorbeeld van een verhuizing, waarbij het contract normaal doorloopt. “Maar bepaalde leveranciers profiteren daarvan om het tarief van hun cliënt aan te passen.” Volgens Van der Straeten lijken leveranciers er alles aan te doen om af te geraken van vaste contracten en over te schakelen naar variabele.

LEES OOK. ‘Trek uw plan’ is voorlopig de boodschap: alweer niets beslist om peperdure energiefactuur naar omlaag te krijgen

De ombudsman weet om welke bedrijven het gaat, zegt de minister, die aankondigt volgende week contact met hen op te nemen. “Ik zal ze waarschuwen dat elke inbreuk onmiddellijk wordt doorgestuurd naar de economische inspectie. Er zijn regels die de consument beschermen. Die moeten worden gerespecteerd.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio