Jan Van Esbroeck, CEO van het Sportpaleis. 

Jan Van Esbroeck, CEO van het Sportpaleis. 

CEO van het Sportpaleis: “Sta mij toe nog even sceptisch te zijn”

“Sta mij toe nog even sceptisch te zijn”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van het Sportpaleis, over de coronabarometer in VTM Nieuws. “Het is een stap vooruit, maar ik wil eerst het volledige verhaal kennen.” Volgens de CEO is het de gewoonte van politici om het goede nieuws voor de camera te vertellen, maar wanneer het Koninklijk Besluit verschijnt, blijken daar dan voorwaarden aan verbonden te zijn.

Bron: Belga

Het Overlegcomité heeft vrijdag de coronabarometer goedgekeurd. De maatregelen op basis van die barometer gaan in op 28 januari, onder code rood. “Hier heeft iedereen (in de evenementensector, red.) op zitten wachten. Als er redelijke nevenvoorwaarden aan verbonden zijn, zullen wij blij zijn”, zegt Van Esbroeck. Maar dat lijkt, volgens hem, nog niet het geval. Code rood gaat immers gepaard met een streefwaarde van 900 deeltjes per miljoen (ppm) wat de luchtkwaliteit betreft. “Dat is een onmogelijke zaak voor ons, daarvoor zouden we onze verluchtingsinstallatie moeten verdriedubbelen.”

Miguel Wiels, die in het Sportpaleis repeteert voor de muziekmarathon 24 Uur Live, klinkt dan weer voorzichtig hoopvol. “Elke versoepeling juichen wij natuurlijk toe vanuit onze sector. Want je kan stellen dat het een beetje een kerkhof is.” Maar hoe meer evenementen weer kunnen doorgaan, hoe meer mensen weer aan het werk zullen kunnen gaan. “Ik ben hoopvol, maar tegelijkertijd ben ik ook bang als ik me afvraag wanneer het oude normaal terugkomt. Wat als de pandemie als het zwaard van Damocles boven ons hoofd blijft hangen? Zullen organisatoren durven organiseren? Zal het publiek tickets kopen?” De meningen zijn verdeeld zo blijkt. Maar hoe de beslissingen precies in het KB zullen staan, valt nog af te wachten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio