De allerlaatste zwemmers verlaten het bad. 

De allerlaatste zwemmers verlaten het bad. © jw

Extra toeloop voor laatste dagen zwemmen in oude bad

Aartselaar -

De sportdienst noteerde de voorbije week opvallend meer personen die de laatste dagen van het oude bad nog een duik in het zwemwater namen. Naast om nostalgische redenen zegt sportschepen Bart Lambrecht (N-VA) dat sommigen blijkbaar nog beurten op hun abonnement hadden staan.

 

Vooral vorige zaterdag was het over de koppen … zwemmen in het oude bad aan de Kleistraat. De toeloop van personen die nog vlug een baantje trokken, was enorm. Maximaal zijn maximum honderdvijftig personen in het 25 meterbad toegestaan maar op een bepaald ogenblik moest de verantwoordelijke een aantal zwemmers de toegang tot het bad weigeren.

“Sommigen bleven buiten wachten terwijl anderen dan maar huiswaarts keerden om mogelijk op een later tijdstip terug te keren”, zegt schepen Lambrecht. “In de loop van deze laatste week was het ook drukker dan normaal maar was een tijdelijke zwemstop voor sommigen toch niet meer nodig.”

Een toeloop werd echter wel nog op vrijdagavond verwacht. Het bad opende dan voor de laatste keer zoals gewoonlijk van 16 tot 20.45u. Nogal wat zwemmers hadden blijkbaar nog wat openstaande beurten op hun kaart staan die ze alsnog graag opnamen.

Zaterdag blijft het bad gesloten om alles in gereedheid te brengen voor een hondenzwemdag als epiloog van het drieënveertig jaar oude bad. Op zaterdag 5 februari opent het nieuwe, intergemeentelijke zwembad Dok-3 de deuren.  (jw)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio