Het Tinelpark bestaat sinds 2018. Na vier jaar breidt het uit. 

Het Tinelpark bestaat sinds 2018. Na vier jaar breidt het uit. © Sven Van Haezendonck

Tinelpark breidt uit en ook langste zitbank van Mechelen wordt langer

Mechelen -

De realisatie van het stadsvernieuwingsproject op de Tinelsite in Mechelen gaat de laatste fase in. Een aannemer begint maandag met de herinrichting van de Kattenbleekstraat. Aansluitend legt de stad het laatste stukje van het Tinelpark aan en ook de langste zitbank van Mechelen breidt nog uit.

Sven Van Haezendonck

Een maand zal de Kattenbleekstraat niet toegankelijk zijn, behalve dan voor mensen die er wonen. Eens die klaar is, volgt de voltooiing van het Tinelpark, een van de projecten binnen het tuinen- en parkenplan van de stad.

“Deze site moet uitgroeien tot een aangenaam nieuw stadsdeel, waar het leuk is om te wonen en te vertoeven. De ‘langste bank van Mechelen’ trekken we verder door”, vertelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Stadsontwikkeling.

Naast de bomen die er al staan, komen er nog nieuwe bij. De stad maakt ook werk van andere beplanting, zoals struiken en bloemen. “Het Tinelpark wordt zo nog meer een plek om even te verpozen”, zegt Geypen.

Over een maand steekt de Kattenbleekstraat in het nieuw. 

Over een maand steekt de Kattenbleekstraat in het nieuw. © Sven Van Haezendonck

De zone aan het Baskerville-gebouw wordt als eerste onder handen genomen. Daarna schuift de werf op naar het Gendarmenhof en de Van Busleydenstraat. De tijdelijke strook asfalt achter de gebouwen Ajudant, Maigret en Poirot verdwijnt na de aanleg.

Speelplekken

“De nieuwe zone leggen we in dezelfde stijl aan als het eerste gedeelte van het park”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van parken en stadstuinen. In het park komen er ook speelplekken zoals een voetbalkooi en kleine natuurlijke speelelementen. De waterspiegel aan Het Predikheren wordt dit voorjaar overdag opnieuw gevuld met water.

LEES OOK.Met kerk erbij groeit Predikheren vanaf 2024 meer dan ooit uit tot culturele hotspot

Dit braakliggende stuk grond wordt omgevormd tot het tweede gedeelte van het park. 

Dit braakliggende stuk grond wordt omgevormd tot het tweede gedeelte van het park. © Sven Van Haezendonck

“Als laatste nemen we de Van Busleydenstraat onder handen, die opnieuw eenrichtingsverkeer wordt richting vesten. Aan de parkingang plaatsen we fietsenstallingen”, legt de eerste schepen uit. Bij het woonproject zelf zijn ze momenteel bezig aan de afwerking van het Brigadier-gebouw in de Kattenbleestraat en van het gebouw Holmes met patiowoningen aan het Gendarmenhof. De laatste bewoners kunnen binnenkort verhuizen. (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio