De Antwerpse politie heeft woensdag een gezamenlijke verkeersactie gehouden met de politie van Schoten, de Douane, de verkeerspolitie en de mobiele eenheid. 

De Antwerpse politie heeft woensdag een gezamenlijke verkeersactie gehouden met de politie van Schoten, de Douane, de verkeerspolitie en de mobiele eenheid. © Politie Antwerpen

Bestuurster met openstaande boete van bijna 2.000 euro stelt zich weerspannig op bij verkeerscontrole

Antwerpen, Schoten -

De Antwerpse politie heeft woensdag een gezamenlijke verkeersactie gehouden met de politie van Schoten, de Douane, de verkeerspolitie en de mobiele eenheid. 87 voertuigen en 118 personen zijn aan een controle onderworpen.

nelo

In totaal inde de Vlaamse Belastingdienst voor meer dan 16.000 euro aan achterstallige belastingen. “Drie bestuurders konden hun belastingachterstal van alles samen 9.092 euro niet betalen. Hun voertuigen zijn getakeld’, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Een bestuurster had nog een openstaande boete van 1.930 euro en een achterstallige BTW-aangifte van 23.000 euro. “De dame haar auto was niet verzekerd, haar keuringsbewijs was vervallen en de dame stelde zich weerspannig op. Er werd den proces-verbaal opgesteld voor belemmering van een politiecontrole”, vertelt Bruyns.

De Douane heeft voor meer dan 15.300 euro geïnd uit 15 dossiers. Voor vier voertuigen kon in totaal 10.503 euro niet betaald worden, waardoor de voertuigen in beslag genomen zijn.

Koeriersbedrijf

De politie reed met een voertuig van een koeriersbedrijf mee naar de technische keuring. “Daar kreeg de bestuurder een attest overhandigd waarop te lezen viel: verboden tot het verkeer. De bestuurder kreeg een proces-verbaal.”

Drie bestuurders droegen hun veiligheidsgordel niet en vijf personen waren aan het gsm‘en tijdens het rijden. Ze zijn allen geverbaliseerd. “Een aanhangwagen was overladen met maar liefst 106 %. Dat kostte de bestuurder 400 euro. Hetzelfde bedrag kwam erbij omwille van de as-overlading”, gaat Bruyns verder.

Geseind

Verder liet de politie twee voertuigen takelen wegens niet verzeker. “Een leerling-bestuurder reed rond met een voorlopig rijbewijs, maar had ook een passagier zonder rijbewijs aan boord. Dat was voor hem niet toegelaten.” De politie stelde een proces-verbaal op.

Drie personen die geseind stonden, zijn geïdentificeerd en de nodige administratie kon geregeld worden. Ook een persoon die illegaal in het land verblijft, kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio