Aan de Katwilgweg op Linkeroever ligt nog braakliggende grond. 

Aan de Katwilgweg op Linkeroever ligt nog braakliggende grond. © Google Maps

Stadsbestuur wil wonen aan Katwilgweg mogelijk maken

Antwerpen -

Het Antwerpse schepencollege wil het gebied aan de Katwilgweg op Linkeroever meer bij de stad betrekken. Om dat te doen, zal er naast bedrijven ook ruimte worden gecreëerd voor woningen, opleidingscentra en infrastructuur voor ontspanning.

Het schepencollege keurde vrijdag de start- en procesnota van het ruimtelijk uitvoeringsplan Katwilgweg 2.0 goed. In de bedrijvenzone tussen de Blancefloerlaan, de E17 en de spoorlijn Gent-Antwerpen liggen nu kmo’s en kantoren, waaronder de redactie van Gazet van Antwerpen. Het gebied is zo’n 21,5 hectare groot. De huidige bestemmingen in het gebied zijn bepaald met het ruimtelijk uitvoeringsplan van eind 2010. Ondertussen is al heel wat veranderd op Linkeroever.

“Het gebied heeft momenteel een eenzijdige bestemming, namelijk bedrijvigheid”, zegt Annick De Ridder (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling. “We willen het nu multifunctioneel maken en het uit zijn huidige isolement halen. De focus ligt op het oostelijk deel. Naast de huidige bedrijvigheid moet er plaats zijn voor onder andere wonen, leren en ontspannen. Nieuwe fietspaden zullen het stadsdeel verbinden met andere delen van Linkeroever.” svw

 

https://www.antwerpenmorgen.be/nl/projecten/Katwilgweg/over.

 

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio