©  BELGAIMAGE

Madame Tussauds verwijdert wassen beeld van Marco Borsato na ‘The Voice’-schandaal

De uitzending van het programma ‘Boos’ over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van ‘The Voice of Holland’, doet heel wat stof opwaaien. Onder meer Marco Borsato wordt genoemd. Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam besloot daarom het evenbeeld van de 55-jarige zanger weg te halen.

Wouter van Biezen

LEES OOK. Muziek van Marco Borsato niet meer op radiozenders van DPG, VRT draait hem wel nog

Madame Tussauds-directeur Quinten Luykx bevestigt dat nieuws aan het Nederlandse RTL. “Wij hadden Marco Borsato tot vandaag in onze attractie staan”, vertelt hij. “Maar op basis van signalen in de media en de maatschappelijke impact hebben wij besloten hem niet meer tentoon te stellen.”

Verder laat Luykx weten dat het om een tijdelijke beslissing gaat. “Wij zijn geen rechter en officieel is Marco Borsato nog verdachte. Wij wachten dan ook graag de uitkomsten van het onderzoek dat op dit moment gaande is, af”, klinkt het.

Donderdag kwam de ‘Boos’-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van ‘The Voice of Holland’ online. Negentien vrouwen deden daarin hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, en vijftien over een regisseur van het programma. Er zijn ook twee aangiften ingediend tegen coach Ali B, waarvan één wegens verkrachting. Marco Borsato wordt dan weer beschuldigd van handtastelijkheden door drie gewezen minderjarigen én hun ouders.

LEES OOK. VTM schrapt aflevering van ‘Sergio over de grens’ met Marco Borsato na beschuldigingen van misbruik

LEES OOK. Schandaal bij ‘The Voice of Holland’ nog veel erger dan gedacht: spraakmakende reportage legt patroon van misbruik bloot

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio