Ook de rusthuizen van Woonzorggroep Arendonk ontsnappen niet aan de huidige coronagolf. 

Ook de rusthuizen van Woonzorggroep Arendonk ontsnappen niet aan de huidige coronagolf. © EMA

Acht medewerkers in woonzorgcentrum vallen uit na coronabesmetting

Arendonk -

Ook het woonzorgcentrum in Arendonk is getroffen door corona en kampt met uitval van personeel. “Acht medewerkers zijn op dit moment inactief omwille van een coronabesmetting”, bevestigt directeur Sandrine Meynendonckx van Woonzorggroep Arendonk (WZGA).

Behalve de acht personeelsleden zijn ook twee bewoners besmet. Zij zitten in quarantaine. “Alle hoogrisicocontacten van deze twee bewoners zijn intussen een eerste keer getest, gelukkig allemaal negatief. Maandag volgt een tweede test”, zegt de directeur, die benadrukt dat alle verzorgenden en andere werknemers in het rusthuis een FFP2-masker dragen en strikte hygiëne- en veiligheidsmaatregelen toepassen.  

Aan de bezoekers wordt gevraagd om overal in het woonzorgcentrum een neusmondmasker te dragen, ook in de kamer van de senioren. Aan de bezoekregeling verandert voorlopig niets. Wel zet de directeur op Facebook en via de andere infokanalen van WZGA nog eens de acht voornaamste basisregels voor de bezoekers op een rijtje, van “kom niet als je ziek bent” tot “zorg voor voldoende ventilatie en verluchting in de kamer” en “wees voorzichtig met kinderen en jongeren.” (ema)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio