© BELGAIMAGE

Eerstelijnszone Middenkempen kant zich tegen verwarrende info over vaccinaties

Kasterlee, Grobbendonk -

De eerstelijnszone Middenkempen waarschuwt de inwoners voor folders en brieven met misleidende informatie over vaccinaties bij kinderen.

Heel wat inwoners van de zone, onder meer uit Kasterlee, Lille en Olen, kregen een kleurrijke folder met allerlei stellingen over het nut van vaccinaties tegen corona bij kinderen vanaf vijf jaar in de bus. De folder is ook in Beerse bedeeld en de verantwoordelijke uitgever is woonachtig in die gemeente. “We begrijpen niet hoe het vaccineren van onze kinderen een duurzame oplossing kan bieden voor de huidige epidemische crisis”, staat er te lezen.

Een andere brief, die onder meer in Grobbendonk is verspreid, gaat nog een stapje verder. In die brief wordt een vaccinatie afgeraden en wordt het logo van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid misbruikt, wat strafbaar is. De eerstelijnszone Middenkempen waarschuwt de inwoners voor deze publicaties.

“Het komt heel verwarrend over naar de burgers, ook al is er vrijheid van meningsuiting. We moeten ons houden aan de richtlijnen en het advies van de Hoge Gezondheidsraad”, zegt dokter Stefan Teughels, voorzitter van ELZ Middenkempen. “We hebben het Agentschap Zorg en Gezondheid op de hoogte gesteld over die brief met het logo. Er wordt bekeken of daartegen klacht kan ingediend worden.” (bvdl)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio