Antwerpse politie betrapt skater op board met snelheid tot 55 kilometer per uur

Antwerpen -

Het fietsteam Orida van de Antwerpse politie heeft maandag een 19-jarige jongeman met een elektrisch skateboard aan de kant gezet. De skateboarder had door het rood gereden, zijn skateboard bleek opgedreven en kon een maximumsnelheid van 55 km/uur halen.

De skater van 19 was het fietsteam Orida, dat in burger werkte, voorbij gereden toen ze stonden te wachten aan een rood verkeerslicht in de Nationalestraat. “De skater op een elektrisch skateboard reed verder door in de richting van de Groenplaats en negeerde opnieuw een rood verkeerslicht”, zegt de Antwerpse politie.

De inspecteurs op de fiets zetten een tandje bij en konden de man onderscheppen aan de Meirbrug. “Ze kregen in de gaten dat de skater zijn board aanstuurde met een afstandsbediening en leek een maximumsnelheid van 55 km/uur te kunnen halen. Het skateboard voldeed niet aan de regels rond gelijkvormigheid en was niet voorzien van een geldige verzekering. Op vraag van het parket is het skateboard in beslag genomen. De politie stelde ook een proces-verbaal op.”

jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio