Wilfried Van der Elst toont de tijgervissen, zijn favoriete soort. Om hun scherpe tanden in hun kaken te krijgen, plooit hun bek op twee plaatsen. 

Wilfried Van der Elst toont de tijgervissen, zijn favoriete soort. Om hun scherpe tanden in hun kaken te krijgen, plooit hun bek op twee plaatsen. ©  Jan Van der Perre

‘Visse-president’ Wilfried (60) neemt afscheid van de Zoo: “Ja, ik eet vis. In de natuur eet de ene helft de andere op, ik zit graag bij de eerste”

Na een carrière bij General Motors en als zelfstandig uitbater van een vissenwinkel belandde Wilfried Van der Elst (60) uit Schoten in 1999 als vissenverzorger in de Zoo. “Ik had al van mijn hobby mijn beroep gemaakt, maar de Zoo was helemaal het summum. Met vissen werken en geen zeurende klanten over de vloer krijgen, dat was geweldig”, lacht Van der Elst. Al zegt hij er meteen bij dat 90% van zijn klanten net als hij gepassioneerde vissenvrienden waren. Mensen met een hart voor de dieren en honger naar kennis ter zake. “Werken in de Zoo voelde vanaf dag één als thuiskomen voor mij.”

Bieke Lathouwers

MEER OVER