De vaccinatie bij kinderen levert nog heel wat vragen op bij ouders. 

De vaccinatie bij kinderen levert nog heel wat vragen op bij ouders. © Bert De Deken

Dokters informeren ouders over vaccinatie bij kinderen

Turnhout, Weelde -

Het AZ Turnhout en de eerstelijnszone Kempenland bieden op maandag 24 januari een online infosessie aan over vaccinatie bij kinderen tussen vijf en elf jaar. Twee artsen geven toelichting aan ouders en beantwoorden allerlei vragen.

Het Turnhoutse ziekenhuis en de eerstelijnszone Kempenland stellen vast dat heel wat ouders nog vragen hebben over de vaccinatie bij kinderen tussen vijf en elf jaar oud. Daarom organiseren ze op maandag 24 januari, van 19 tot 20.30u, een online informatiesessie over de vaccinaties bij kinderen. Dokter Luc Pattyn, kinderarts en diensthoofd kindergeneeskunde in AZ Turnhout, en dokter Kris Bayens, huisarts en voorzitter ELZ Kempenland, geven toelichting en beantwoorden vragen. Tijdens de sessie komt ook aan bod hoe de vaccinatiecentra van Turnhout en Weelde (Ravels) de vaccinatie bij kinderen aanpakken, zodat ouders hun kinderen kunnen voorbereiden op de afspraak.

“Corona heeft een grote impact op het leven van onze kinderen”, vertelt dokter Luc Pattyn. “Het virus ging als een lopend vuurtje rond in scholen. Klassen moesten regelmatig sluiten door een zieke juf of door te veel besmette kinderen in de groep. Gelukkig wordt de meerderheid van de kinderen niet erg ziek na een coronabesmetting. Maar helaas moeten we soms ook kinderen opnemen in het ziekenhuis die besmet zijn met corona. Daarnaast kunnen besmette kinderen het virus ook doorgeven aan anderen die kwetsbaar zijn. Met de info die we tijdens onze webinar geven, hopen we dat ouders een geïnformeerde beslissing kunnen nemen over de vaccinatie van hun zoon of dochter.” (bvdl) 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio